Skocz do zawartości

[amortyzator] który jest lepszy ?

dawim97

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Teoretycznie xcm, praktycznie oba to padaka i nie ma w zasadzie żadnej różnicy w działaniu.W xcm jest coś na zasadzie blokady, ale to taki raczej pierwowzór blokady.

Napisano

Lepiej dozbieraj i kup XCR, który posiada lockout. Może znacznej różnicy w pracy nie ma w porównaniu do poprzedników ale jest to bardziej zaawansowany widelec, jeżeli można w ogóle tak powiedzieć.

Napisano

nie wiem jak teraz ale xcm od xcr roznily sie tym iz xcr mial 2 elastomery, ale tu jest tlumienie olejowe. ja bym wogole odposcil sobie SR bo lapia szybko luzy, maja lipne plastikowe slizgi ktore poprostu lubia popekac. szukaj cos uzywanego do 250 z rock shoxa czy manitou.

Napisano

Wymieniony w pierwszym poście scm ma kartusz olejowy z blokadą hydruliczną, działa to tak samo, jak blokada w xcr, więc pisanie o tym, że to atrapa albo blokady o tym, że xcr posiada lockout, a te dwa nie to mała nieściłość.

• Mod Team
Napisano

O ile to blokada typu speed lock jaka jest w epiconie to przyznam ze działa całkiem sprawnie bo mam epicona, co prawda damper ale jednak :P klik zablokowane, klik odblokowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...