dawid9999 Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Witam Może głupie i oczywiste pytanie, ale ile trwa sezon rowerowy ? czasami nie jest tak że każda z pór roku to jeden sezon ? czyli: wiosna - 1 sezon lato - 2 sezon jesień - 3 sezon zima - 4 sezon Pytam bo czasem trzeba zrobić coś przy rowerze co sezon np. przesmarować piasty.
dziobolek Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Witam Może głupie i oczywiste pytanie, ale ile trwa sezon rowerowy ? czasami nie jest tak że każda z pór roku to jeden sezon ? czyli: wiosna - 1 sezon lato - 2 sezon jesień - 3 sezon zima - 4 sezon Pytam bo czasem trzeba zrobić coś przy rowerze co sezon np. przesmarować piasty. Pomyliło Ci się z kwartałami... Sezon rowerowy dla tych co nie boją się zimy trwa cały rok, dla innych może być np. od Marca do Listopada Pozdrówka!
Niedzwiedz1 Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Albo od stopnienia do opadów śniegu - dla tych co nie lubią babrać się w śnieżno-solnej brei. Chociaż i temu można zaradzić kupując tanią i dobrze obłotnikowaną zimówkę. Ustalanie tego od miesiąca X do miesiąca Y jest trochę bez sensu - w jednym roku świetna pogoda będzie od początku lutego do końca grudnia, w innym śniegi stopnieją dopiero pod koniec marca a następne spadną na początku listopada. No i jest jeszcze trenażer
Rafol Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Sezon trwa od wakacji do wakacji, czyli cały rok
dziobolek Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Ustalanie tego od miesiąca X do miesiąca Y jest trochę bez sensu - w jednym roku świetna pogoda będzie od początku lutego do końca grudnia, w innym śniegi stopnieją dopiero pod koniec marca a następne spadną na początku listopada. A kto tu pisze o "sztywnych" terminach/miesiącach??? Diabeł tkwi w szczegółach Sezon rowerowy dla tych co nie boją się zimy trwa cały rok, dla innych może być np. od Marca do Listopada Pomijam już fakt, że pytanie było o sezon rowerowy. Każdy inny sezon rządzi się swoimi prawami i terminami... Pozdrówka!
dawid9999 Napisano 14 Września 2011 Autor Napisano 14 Września 2011 no dobra tyle to ja wiem, ale ostatnio kupiłem uzywane koła od kolegi i zapytałem kiedy były serwisowane to on powiedział że 3.5 sezonu temu czyli 3.5 lat temu ? nie możliwe, a nie jeździ mało
Mod Team Pixon Napisano 15 Września 2011 Mod Team Napisano 15 Września 2011 Tak można to odebrać, 3,5 lata temu. Zapytaj się kolegi co miał konkretnego na myśli. Sezon to określenie danego roku.
ProCombat Napisano 5 Listopada 2011 Napisano 5 Listopada 2011 Może trwać i cały rok . Zależy od ciebie
bartkos Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 W tej dyskusji polecam fajny artykuł http://polskanarowery.sport.pl/msrowery/1,105126,8572854,Cztery_pory_roku_na_rowerze,,ga.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.