Skocz do zawartości

[tarcze] wymiana ze 160mm na 203

alpine996

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W tej Meridzie masz inny standard mocowania tarcz, 6 śrub. Te Shimano jak widać na śruby montowane nie są. Możesz to potwierdzić, że masz tarcze montowane na 6 śrub?

Napisano

Twoja merida ma hamulce tektro, czyli tarcze pewnie też firmowe tektro, na 6 śrub mocujących.

Tarcza którą chcesz zamontować nie pasuje do tych piast.

Napisano

W tej Meridzie masz inny standard mocowania tarcz, 6 śrub. Te Shimano jak widać na śruby montowane nie są. Możesz to potwierdzić, że masz tarcze montowane na 6 śrub?

Rzeczywiscie mam mocowania na 6 srub, ale jesli bym kupil inne 203 mm(np. te http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-xlc-160-mm-180-mm-203-mm-super-i1768235575.html) z mocowaniami na 6 srub to cos jeszcze trzba by bylo wymieniac ?

Napisano

amortyzator i adaptery

abstrahując od tego, że tarcze 203 mm w takim rowerze to pomyłka. zamierzasz nimi wyhamowywać tiry, czy jak?

Nie, ale po prostu podobaja mi sie, czy w koncu sie dowiem czy musialbym cos jeszcze dokupywac, oprocz tych tarcz czy nie ?

Napisano

właśnie Ci napisałem: adaptery hamulca i amortyzator. jak amortyzatora nie kupisz porządnego od razu, to ten Ci się po prostu rozlezie pod wpływem siły hamowania. to troche tak jakbys wsadził hamulec od jelcza do malucha

Napisano

Nie, ale po prostu podobaja mi sie, czy w koncu sie dowiem czy musialbym cos jeszcze dokupywac, oprocz tych tarcz czy nie ?

Aha, sory nie zalowazylem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...