ciasteczkowy Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 Haj, Więc tak, mam krótkie pytanie: jaka długość łańcucha (ile ogniw) będzie mi pasowało pod zębatkę z 15 zębami ? : ) Jestem no, nowicjuszem więc proszę nie oceniajcie za ostro Z góry dzieki pozdro
Mod Team Puklus Napisano 9 Września 2011 Mod Team Napisano 9 Września 2011 To będzie jakieś pi razy oko = pole podworka ... Z czego mamy ci to wywróżyć ?nawet nie wiemy jaka tam jest rama ...
Bombell Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 Na twoje pytanie nie ma odpowiedzi. To zależy od wielkości przedniej zębatki, tylnej zębatki, długości CS, łańcucha i stanu jego rozciągnięcia. Czyli kupujesz łańcuch, skuwacz i walczysz. Tyle, ze w ramie z pionowymi hakami potrzebujesz jeszcze napinacza, najlepiej montowanego w hak przerzutki. A, żeby łańcuch był w miarę napięty i krótki to możesz użyć też półogniwa.
Mod Team Puklus Napisano 10 Września 2011 Mod Team Napisano 10 Września 2011 Jak masz haki pionowe to raczej masz problem poziome nie ma problemu.
ciasteczkowy Napisano 10 Września 2011 Autor Napisano 10 Września 2011 czyli mam rozumieć, że pod pionowe nie podejdzie singiel? czy jest możliwość żebym go tam jakoś wcisnął ?
Fenthin Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 Przeczytaj jeszcze raz, ale teraz ze zrozumieniem, to, co napisał Bombell.
Jogurcik Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 Znam wielu ludzi którzy mają single (nie ostre) na ramach z pionowymi hakami, jeżdzą i nic się nie dzieje (bez żadnych napinaczy ani nic, poprostu łańcuch i 2 zębatki) więc niewiem skąd się wzieło to, że do singla potrzeba poziomych haków...
kalin20 Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 Potrzeba, sam ten temat przerabiam. Jak sie skoczy czy ostrzej po wybojach jedzie to łańcuch spada. Wiem można sie bawić pół ogniwami, ale taniej i lepiej zrobić sobie prosty napinacz
handman Napisano 26 Października 2011 Napisano 26 Października 2011 Witam, Zrobię mały odkop. W ramach kończącego się dla mnie sezonu postanowiłem zadbać o mój rower. Postanowiłem wymienić stary łańcuch. Podobnie jak autor jednego z wątków chciałbym wymienić łańcuch na 1-rzędowy w kolorze czerwonym. Niestety większość dostępnych kolorowych łańcuchów jest 100 ogniwowych ... w porywach mają 102 ogniwa. Ja natomiast potrzebuję Łańucha, który ma minimum 106-108 ogniw (poziome haki). Z tyłu mam 5-biegową piastę Torpedo Pentasport na dwie linki. Czy są dostępne dłuższe łańcuchy??? czy lepsze są dla mnie łańcuchy na półogniwach ???? Czy można wydłużyć łańcuchy 102 ogniwowe ??? Co sądzicie o tym łańcuchu ??? ===> http://26bikes.com/p...hains/taya_410h Z góry dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedź.
Mod Team Puklus Napisano 26 Października 2011 Mod Team Napisano 26 Października 2011 Jak masz poziome haki nie ma sensu sie bawić w pół ogniwa, lancuch jak najbardziej można wydłużyć ile ci będzie trzeba, tylko musisz mieć skad wziać dodatkowe ogniwa
handman Napisano 26 Października 2011 Napisano 26 Października 2011 Dziękuję za szybką odpowiedź. No właśnie ... te dodatkowe ogniwa... nie chciałbym wydawać dodatkowej kasy na drugi łańcuch aby wykorzystać z niego tylko kilka ogniw ;/ W takim razie jaki łańcuch powleczony kolorem byłby dobry ??? jakiej marki ???? chodzi mi o sensowny stosunek cena/jakość ?? Jedyny, który znalazłem i który ma więcej niż 106 ogniw to Taya 410H.
Mod Team Puklus Napisano 26 Października 2011 Mod Team Napisano 26 Października 2011 http://allegro.pl/ybn-mk747n-do-fixa-kolory-ostre-kolo-i1894552746.html
handman Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 Niestety jest to łańcuch 3/32 - i chyba będzie za ciasny do mojego Herculesa. Potrzebuję 1/8 cala
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2011 Mod Team Napisano 28 Października 2011 No to pozostaje ci albo kupno 2 albo kupno spreju zawsze możesz zapytać w większych sklepach rowerowych czy mają jakieś wolne ogniwa ale miksowanie rożnych ogniw rożnie sie może skończyć.
handman Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 to już ostatnie moje pytanie: udało mi się znaleźć dwa łańuchy taya 410H ===> http://czesci-rowerowe.pl/product/LANCUCH-112-TAYA-410H-BMX-RED-TEFLON,LAN040# za 36 zł oraz KYB sh410 za 64 zł Czy KYB warte jest tej dopłaty ??? Czy powłowka telfonowa w TAYA jest gorsza/lepsza od powłoki na Łańcuchu KYB??? czy to tylko chwyt marketingowy ??? Który łańcuch teoretycznie powinien być bardziej wytrzymały ??? tzn. mniej się rozciągać i zrywać??? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2011 Mod Team Napisano 28 Października 2011 Aż tak bardzo zależy ci na kolorowym ?? po dłuższej jeździe i tak bedzie brudny.
handman Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 akurat ten rower ma być do jazdy na uczelnię - a w mieście rower raczej średnio się brudzi....fajnie jest mieć coś niepowtarzalnego Poza tym mam drugi, którego nie boję się "uświnić". Bądź co bądź - dziękuję za rzetelną pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.