kubaszwiecLBK Napisano 4 Września 2011 Napisano 4 Września 2011 Cześć! Chciałbym zamontować do swojego xcr-lo manetkę do blokowania na kierownicę. Są może takie manetki do tego amortyzatora? Wydaje mi się że kiedyś było coś takiego na allegro. Może podpasuje od jakiegoś innego amorka? Skąd to znaleźć? Proszę o opinie, rady itp Jak się nie uda kupić takiego normalnego, sam coś wymodzę ;P Pozdrawiam! http://allegro.pl/manetka-blokady-skoku-rock-shox-fox-manitou-rst-i1799035056.html Manetka jest, teraz chodzi tylko o tego dżingla, do wkręcenia w amora
sebaxgh Napisano 4 Września 2011 Napisano 4 Września 2011 Nie szkoda Ci kasy ? Trochę to bez sensu jak na wyciągnięcie ręki możesz go normalnie zablokować.
adii22 Napisano 4 Września 2011 Napisano 4 Września 2011 Ma sens, jak kupujesz manetke razem z amortyzatorem, a poza tym, musisz mieć na goleni mocowanie do manetki, a tej brak w zwykłym XCR LO
RafalSBK Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Przypominam ze w tym amortyzatorze nie wolno regulować tłumienia podczas pracy amortyzatora, więc manetka trochę się mija z celem
gello1 Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 Przypominam ze w tym amortyzatorze nie wolno regulować tłumienia podczas pracy amortyzatora, więc manetka trochę się mija z celem Kto powiedział, że nie można trochę bez sensu co piszesz ja sobie reguluje w czasie jazdy i wszystko działa bez zarzutu. A jeśli chodzi o blokadę w manetce to był taki model amorka XCR LO z blokadą o nazwie XCR RL
RafalSBK Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 Jak kupowałem swojego xcr'a to dołączyli do niego jakąś karteczkę z informacjami co robić a czego nie robić. i tam też było napisane żeby nie blokować w czasie pracy amortyzatora. I faktycznie jak zablokuje swojego gdy jest wciśnięty np. do połowy to blokuje się w takiej pozycji, a to podobno jest niezdrowe dla tłumienia
gello1 Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 to jest widlak a nie amortyzator i do tego za 200zł. Więc chyba nie szkoda. Zresztą ja robiłem już serwis kilkakrotnie i nie zauważyłem jakiś uszkodzeń. A blokuje go jak chcę i kiedy chcę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.