Delur Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Mam Kross Level A6 - http://ekross.pl/rowery-kross-kolekcja-2010-gorskie-kross-level-a6-disc-2010-o_l_158_2576.html W wyniku ostrej jazdy wykrzywiły mi się niektóre zęby w przedniej zębatce i przerzutka 1 wchodzi tylko przy przełożeniu 1 (wcześniej tak nie było). Gdy z tyłu mam 4-kę a z przodu 1 to napęd głośno terkocze i jedzie dalej, ale się nie przerzuca. W serwisie powiedzieli mi, żebym bardziej uważał na zębatkę i że niestety nic nie da się zrobić. Na forum cuda są możliwe, więc w jaki sposób można to naprawić, żeby 1 wchodziła przy wyższych przełożeniach, tak jak to było wcześniej? Czy można kupić jakąś osłonę na zębatkę, żeby tak się więcej nie działo? Pozdrawiam
Crazyk Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Krzywa zębatka.. Jeżeli nie przywaliłeś nią nigdzie to raczej krzywa nie jest, jednak dla serwisantów wszystko z czym mają problemy i czego nie mogą zrobić jest krzywe i zepsute - tacy fachowcy. Widzisz, że zęby są naprawdę krzywa patrząc na nią czy jak? Pokaż najlepiej zdjęcie. A może po prostu jest to kwestia regulacji przerzutki?
Delur Napisano 1 Września 2011 Autor Napisano 1 Września 2011 Zrobiłem dopiero 250km ale było parę gleb i rower jest już trochę poobijany - więc mogłem przywalić. Zębatka jest scentrowana i niektóre zęby są krzywe (tak jakbym uderzył w nie młotkiem, wygięte w prawo/lewo). A może to kwestia regulacji przerzutki, może trzeba będzie poszukać po prostu lepszego serwisu
mklos1 Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Hehe! Zębatka to nie krajzega, żeby miała wygięte zęby raz w prawo raz w lewo. Aczkolwiek trudno mi uwierzyć, że przywaliłeś akurat tak, że wykrzywiły się tylko zęby... I to jeszcze w pierwszą zębatkę (w najmniejszą?). Przerzutkę możesz wyregulować sobie sam. Jest to banalnie proste. No może nie tak banale, ale dość proste: http://youtu.be/ngm6dr-1na0 Obawiam się jednak, że jeżeli zęby są krzywe, to raczej to nie pomoże. Może będzie nieco lepiej, ale jest bardzo duża szansa, że krzywe zęby będą mieć negatywny wpływ na zużycie łańcucha, tak więc korba do wymiany... No chyba że podejmiesz próbę prostowania.
Delur Napisano 2 Września 2011 Autor Napisano 2 Września 2011 Tzn scentrowana i powyginana jest zębatka największa, największa jest chyba w porządku - więc z tego wychodzi, że idę regulować przerzutkę (czego nie umieli zrobić w serwisie, FANSPORT Mińsk Maz.). Dzięki za odpowiedzi, temat do zamknięcia!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.