pablitto1983 Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Witam, posiadam rowerek giant sierra (coś takiego, tyle że mój ma 6 lat http://www.bikekatalog.pl/2006/?ppg=show&baza=rowery&pid=2077), stery typu ahead. Od dłuższego czasu mam luzy na sterach - myślę że od czasu jak rower był rozłożony i poskładany z powrotem po transporcie. Kasowałem luzy wg opisu w tym wątku http://www.forumrowerowe.org/topic/68831-stery-luzy-na-sterach/ Ale mam problem - jak skasuję luzy, to kierownica chodzi ciężko, jak dam luźniej, żeby się swobodniej obracała, to dostaje luzów. Rura jest ok. 3mm poniżej kapsla, czyli ok. Łożyska na wiankach, wyczyściłem i dałem nowy smar - jakiś silikonowy (biały), konsystencji tawotu (ponoć do łożysk). Podejrzewam, iż przyczyną jest to, iż posmarowałem lekko rurę smarem - czy to może być problem, czy tak w ogóle powinienem robić? mam kilka podkładek, jeśli to ma jakieś znaczenie. Małe luzy są też na amorkach, ale to inna bajka. Aha, jeszcze jedna sprawa, kiedy składałem rower po transporcie, została mi jakaś plastykowa podkładka-pierścień plastykowy. Nie mogłem mu znaleźć miejsca więc powędrowała do kosza.. pochodziła chyba z okolic górnego łożyska pod kierownicą. Jakieś sugestie?
tobik2010 Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Prawdopodobnie rura sterowa zahacza o dekielek. Musisz dokupić podkładkę pod mostek lub dorobić własną. Myślę że 5mm starczy. Chyba że masz jeszcze tą podkładkę co ją do kosza wywaliłeś.
Piksel Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Ta podkładkę jak mniemam wsadzało się pomiędzy dekielek górnego łożyska, a sterówkę, bez tego mostek nie ściska wystarczająco sterów, stąd ten luz.
PoleK Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 wyrzuciles klin, ktory dociska wszystko wlasnie po to by nie bylo luzu ale jednoczesnie sie lekko krecilo, musisz dokupic klin (predzej isc do jakiegos serwisu i wyblagac jakis ze starych sterow). a jak nie znajdziesz nigdzie to nowe stery...
pablitto1983 Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Napisano 25 Sierpnia 2011 Daje fotki jak to wygląda z zewnątrz http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b69844ce04e32f3d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/823b31ea29b224ce.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1f41fe27e4e2639a.html Na metalowej podkładce jest napisane " M.g. by V5 for cane creek" Dodatkowych metalowych podkładek nie ma sensu dawać, bo dystans od rury do kapsla jest ok, odkąd zakupiłem rower nic tu nie zmieniałem. Tak naprawdę to nie wiem czego szukać w sklepach czy ebayu - nie mieszkam w PL. Ta plastykowa pierdoła służyła raczej tylko jako zabezpieczenie przeciwko wodzie i innym syfom, i nijak nie szło jej wpasować z powrotem a wszystko miałem rozsypane po transporcie. W rowerze co tam jest: miska na której opierają się łożyska, łożysko(wianuszek) na to metalowa podkładka / stożek, na to gumowa-plastikowa podkładka ochronna, potem już tylko dystanse. W rurze na górze jakaś gwiazdka, górę zasłania kapsel. Chyba pozostanie mi tylko serwis, który tu kosztuje - nawet na tutejsze warunki - całkiem sporo:/
Michal93 Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 A ja mam wrażenie że już te stery się po prostu wysłużyły i czas na nowe Albo chociaż sam wianuszek jeżeli masz taką opcję, jeśli nie ma wżerów na miskach
pablitto1983 Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Napisano 26 Sierpnia 2011 Myślę że zmienię wianuszki, to drogo nie kosztuje. Rower ma jakieś 6 lat, pierwszy sezon trochę pojeździł po lasach, potem przez 4 lata kilka razy do roku raptem używany, i ostatni rok co dzień po drogach do pracy. Tak z grubsza licząc przejechał coś ponad 3-3,5tys km zaledwie, wiec jak coś się tu wysłużyło, to tylko ze starości Tej zimy wymieniałem pierwszy raz klocki hamulcowe, wczoraj przednie - poprzednie tektro były od nowości.. No i przyszedł czas że chcę go porządnie przeserwisować - nasmarować/powymieniać łożyska gdzie się tylko da, sprawdzić linki itp. Drażnią mnie te luzy na sterach , bo nic dobrego to nie przyniesie, i zdrowe dla roweru to nie jest. Nie jest to też rower z górnej półki, żebym w serwis i części miał inwestować tyle co on jest wart nowy..
Crazyk Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 @pablitto1983, nie wymieniaj żadnych łożysk bo to nie ma sensu tylko kup to co wyrzuciłeś albo nowe stery.
Michal93 Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 Byś się zdziwił jak szybko stery potrafią paść... Dali mi jakieś gratis do ramy i po niecałych 3 tys. miałem już luz... i to doość spory
pablitto1983 Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 Tego co wyrzuciłem pewnie nie dostane, każde stery wyglądają pewnie inaczej. Składałem rower jakiś rok temu, więc nawet dobrze nie pamiętam co to powinno być. Poza tym, to na 90% była ochrona przed syfem... Jak dobrać odpowiednie stery? są jakieś standardy, różne rozmiary? Nie mam zielonego pojęcia na ten temat. Jak wymienić miski, wyjąć gwiazdkę z środka? Spojrzałem na szybko na alledrogo - są przeróżne ceny. Co w ogóle wchodzi w skład takiego kompletu - tylko góra czy dół też(tam gdzie jest dolne łożysko). I jeszcze jedno - wie ktoś jak się nazywają stery po angielsku ?
Wonsky Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Jeżeli to co wyrzuciłeś to była taka baardzo cienka i giętka plastikowa podkładka to nie ma sie czym martwić bo to rzeczywiście tylko zabezpieczenie przed syfem. Masz stery zwykłe, niezintegrowane z miskami na zewnątrz ramy, gwiazdki nie musisz wyciągać Przykład z allegro (oczywiście są tańsze alternatywy ): http://allegro.pl/stery-pro-1-1-8-klasyczne-wytrzymale-tanio-i1786069403.html
PoleK Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 stery np takie: http://allegro.pl/komplet-steru-neco-h845-ahead-1-1-8-stery-ster-i1776455594.html a co do angielskiego, poszukaj: headset
pablitto1983 Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 Tak, to ta cienka plastykowa podkładka. Tak czy siak,luzów nie idzie jakoś skasować - no chyba że kierownica będzie ciężko chodzić. znalazłem coś takiego: http://www.ebay.co.uk/itm/Cane-Creek-Mountain-Bike-Headset-1-1-8-Cycle-Bicycle-/130453230398?pt=UK_sportsleisure_cycling_bikeparts_SR&hash=item1e5f9e533e Nada się? Dodam, że widziałem różne rozmiary : 1" i 1 i 1/8" . Jak sprawdzić/zmierzyć co mam? Zna ktoś jakiś manual, lub może tak łopatologicznie wyjaśnić jak wymienić stery - szczerze to nie mam pojęcia co tam jest w komplecie, no i czemu gwiazdki nie wymieniać - który element odpowiada za luzy - może rzeczywiście tylko wianki zmienić? ps. rozebrałem piasty przy okazji dzisiaj, tylnie łożyska z jednej strony wyglądają bardzo kiepsko.. za to z drugiej strony są bez zarzutu. Nasmarowałem smarem stałym silikonowym - biały, jak wazelina wygląda, w dotyku dość "suchy", diabelstwo kosztowało za pół uncji tyle co półkilowa puszka smaru litowego - co jak dziś znalazłem - odpowiada naszemu łt - 43...
PoleK Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 smar łt nadaje sie do wszystkiego prawie:P stery 1" to srednica rury 25.4 a 1 i 1.8 to 28,coś. to powinno byc jasne? Gwiazdka nie odpowiada za luzy i sie jej nie wyjmuje, nie wymienia, itd., jesli nie masz w niej przekreconego gwintu itd (a nie masz bo mozesz dokrecic tak ze kierownica nei ruszysz w ogole z tego co piszesz) wiec zostaw ja w spokoju... lubisz robic cos co jest zbedne a moze sie okazac nawet szkodliwe dla amora? bo wyjecie gwiazdki to nie taka prosta sprawa) to co podales sie nadaje, jesli masz rure sterowa 1 i 1.8"
pablitto1983 Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 Chyba wyraziłem się niejasno - jaka część w sterach odpowiada za luzy? Czy smar silikonowy się nadaje - tylko taki mam w tej chwili - wiem że litowy jest ok, ale go nie mam. Średnica rury 1 i 1/8 - ale zewnętrzna czy wewnętrzna? Bo wewnętrzna to jest coś około 1', a na zewnątrz coś ok. 1 i 1/8' .. Mierzyłem od strony kapsla żeby nie było.. I nie gniewać się proszę, pierwszy raz rozbieram swój rower, do tej pory mój serwis kończył się na wymianie klocków hamulcowych i łataniu dętki
PoleK Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 za luzy a raczej ich kasowanie jesli lozyska i miski sa sprawne, odpowiada pierscien (bieznia) w ksztalcie mniej wiecej stozka. zaleznie od rodzaju sterow bedzie to: cwierc okregu - przy kulkach i cartridge prosty stozek - przy maszynach inne - przy jakichs rzadkich tylu igielki itp. smar nadaje sie kazdy, ale jak kupisz nowe stery to bedziesz mial nasmarowane juz. wymiana sterow: - wybijasz miski z glowki ramy - zbijasz bieznie z dolu rury sterowej widelca - wbijasz miski i bieznie od nowych sterow, skladaszi gotowe srednica liczy sie zewnetrzna, wewnatrz sa rozne srednice, bo jeden widelec ma alu rurke, jeden stal, inny carbonowa... wiec mierzymy po zewnatrz, standardy miedzynarodowe to 1', 1i1/8' oraz 1.5', sa jeszcze rozne kombinacje, i rury canondale'a ale to raczej temat na inna okazje. co do piasty, jak miska po stronie "rozjechanych" kulek, jest cala w miare, to wymien kulki i nie przejmuj sie, nie powinno sie nic dziac.
pablitto1983 Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Napisano 28 Sierpnia 2011 Poszukałem troche filmików instruktażowych co i jak z wymianą sterów, także jestem ciut mądrzejszy Czego używacie jako praski żeby nabić nowe elementy?
Fenthin Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Albo robisz sobie praskę z kawałka nagwintowanego pręta i paru innych szpejów albo młotek i drewienko.
PoleK Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 mlotek i drewienko male + duzy klocek do polozenia na ziemi.
Michal93 Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 O ile przy zintegrowanych da się tak nabić, to przy półzintegrowanych już raczej pozostaje tylko pręt i ściskanie żeby równo weszło To ja zapytam o co innego, jak wybić miski? Nie mając oczywiście tego specjalnego przyrządu
PoleK Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 wszystkie steryda sie wbic mlotkiem, nie marudz wybijasz najlepiej rurka i mlotkiem,widzisz jaksi problem? mozna tez duzym plaskim srubokretem...
pablitto1983 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Napisano 29 Sierpnia 2011 Może postaram się odpowiedzieć czym wybić, bo się sporo dowiadywałem Albo specjalnym wybijakiem, albo - jak proponują na forum - rurką metalową, albo jak mi powiedziano w serwisie - długi śrubokręt lub jakikolwiek pręt - ok, miski poniszczysz, ale co z tego?jak nie chcesz ich więcej używać, bo masz nowe.. Poszukaj na youtubie - jest sporo filmików jak to ludzie robią -i profesjonalnie, i domowo. Szukaj "Remove headset" lub cos w tym stylu ps. czy te stery podejdą do mojegi Gianta Sierra - teraz są tam zwykłe stery 1 1/8 http://www.ebay.co.uk/itm/230664056575?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649 http://www.ebay.co.uk/itm/170688017336?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649 http://www.ebay.co.uk/itm/220840935111?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649 Dodam, że nie mam pojęcia czy mogę zamontować stery zintegrowane, półzintegrowane do siebie, nawet nie wiem w czym różnica..
PoleK Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 integry watpie zebys mial, bo integry sa zazwyczaj spotykane w szosach itd. gdzie bezposrednio w glowke wbijasz lozysko. polintegry to takie gdzie miski z zawartoscia jakby "chowaja" sie w ramie, a na zewnatrz wystaje tylko cieniutki pierscien (opor zeby nei wpadlo dalej) klasyki to klasyki, miski na zewnatrz a w glowce tylko tuleja wystajaca z misek. U Ciebie wlasnie ten typ trzeba zamontowac ale roznei to bywa i ludzie roznie nazywaja... z podanych, wejda do Twojej raki nr 1 i 2 natomiast 3 to polintegry (jak w dragstarze np. ogarnij sobei jak wtedy wyglada glowka...) a co do wybijania, serwisanci mowia bzdury, bo nieraz ktos przychodzi ze sprawnym rowerem a oni mu wymieniaja stery, mowia ze miski sie zniszczyly przy demontazu i pokazuja jakies stare a tamte leca w rame jesli byly np drogie... rozne rzeczy robia, i NIE MOWIE ZE WSZYSCY mozna wybic Aluminiowe miski srubokretem nie niszczac ich... (czasem zmieniasz ramke a stery zostawiasz)
pablitto1983 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Napisano 29 Sierpnia 2011 Oki, czyli muszę szukać klasycznych. Co możesz powiedzieć o tych sterach http://www.ebay.co.uk/itm/130453230398?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649 niby robione dla Cane Creek - ale ta cena - z jednej strony kusi, z drugiej ostrzega. boję się że to będzie szmelc. Nie katuję roweru w terenie, w tej chwili to tylko asfalt i krawężniki więc nie musi być coś super, ale nie chcę też szajsu wkładać, żeby za rok mieć znów problem. Do tego zapowiada się, że zacznę mniej jeździć rowerem - z tym że zimą również jest używany.
PoleK Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 co bys nie wlozyl z CC w nazwie, bedzie ok, tylko lepiej wez jakies cartridge a nie kulki w wiankach... do 10Ł dostaniesz luzem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.