Skocz do zawartości

<<CROSS - Bike Team>>

Selvan82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuje w przyszłą niedziele przejechać się do Częstochowy, tam i z powrotem, ale nie chce mi się samemu zabardzo. Czy byłby ktoś chętny potowarzyszyć?

Napisano

Mialem jechac w sobote,pozniej w niedziele, teraz poniedzialek,ale ost skonczy sie na koncu tygodnia,bo jutro chyba zaczynam serwis amortyzatora.

I nie wiem czy sie wyrobie.

A Na Sw. Anne jest duzo ciekawsza trasa niz do CZ-owy!

I zjazd z góry dosyc dlugi ;)

Napisano

Witam kumpel chce kupic bike zdecydowal sie na crossa ma zamiar wydac okolo 1200 zl ale go naklaniam zeby wydal 1500 i kupl unibike viper co tym myslicie czekam na jakies propzycje mysle jeszcze o jakims bike Krossa Raven Fitness pozdrawiam phanatyczny przyjaciel crossowcow :angry2:

Napisano

Witam serdecznie

Od miesiąca jestem posiadaczem roweru kross raven meadow. Dokonałem drobnych zmian – żonie wymieniłem siodełko na velo plush sobie specialized rival, dołożyłem gięte kierownice i tyle. Założenie było takie by mieć rower na krótkie trasy (10-20KM), by wyglądał cywilizowanie i nie przyciągał uwagi. Sądzę, że się mi udało. Aktualny przebieg 250km, oczywiście bez usterek. No i ta radość uniezależnienia się od samochodu choć na lato. Z każdym dniem coraz więcej wiem na temat rowerów. Postanowiłem sobie, iż jeśli mój zapał nie ostygnie i zajedziemy krossy to następnym rowerem będzie jakiś drogowy cube- taka mała dodatkowa motywacja. Czuję się jakbym miał znów 10 lat. Zachęcam więc do kupna rowerów (początkowo wydawało mi się to idiotyzmem) i moja rada dla nowicjuszy – istotniejsze od marki i wyposażenia jest dobranie rozmiaru roweru i jego geometrii do indywidualnych upodobań. Proponuję poświęcić kilka dni na odwiedzenie paru dobrze zaopatrzonych sklepów i przymiarkę z krótką jazdą próbną (jeśli sprzedawca się na to nie zgadza to lepiej sobie darować taki sklep) Jak obejrzycie kilka czy kilkanaście rowerów macie większą szansę na to że wybierzecie coś odpowiedniego dla was. Ja dzięki temu wiem jaka różnica jest między krossem za 900zł a cube za 3000zł. Wybrałem ten pierwszy wiedząc co mnie czeka jeśli rower stanie się dla mnie czymś więcej jak pojazdem po ziemniaki.

Napisano

Gratuluję obojgu odstawienia czterokołowego pojazdu i zamianienia go na rowerki...<brawo>...oby coraz więcej ludzi poszło po rozum do głowy :)..pozdrawiam wsyskich

Napisano

Witam!!!

W najbliższej przyszłości mam zamiar wzbogacić się o rower cross’owy i mam nadzieję, że pomożecie mi w ostatecznym wyborze. Zastanawiam się nad:

1. Kross Ravel Fitness- trochę niepokoją mnie te szosowe obręcze

2. Unibike Kiper

Generalnie bardziej podoba mi się Kross, ale wciąż nie mogę się zdecydować. Zaznaczam, iż ma być to rower do jazdy po utwardzonych nawierzchniach, ale również czasami w trochę trudniejszym terenie. Bardzo proszę o poradę w sprawie wyboru...

Napisano

My dzis z Dayusem oraz dwoma jeszcze kolegami pojechalismy na góre św Anny. Trasa była ciekawa,prowadziła przez pola przenicy i rzepaku:) no i powrót mielismy pod silny wiatr!. Trasa 130 km z czego 65 pod wiatr:(

Moze wy tez opiszenie swoje ciekawe i długie trasy jakie pokonujecie

pozdriawiam

GeeRbiL

Napisano

Dopisuje sie do poprzedniego postu.

Jak dla mnie wyprawa super... nie zabrakło latających pedał(ów[?]) oraz wybuchajacych detek,ale kolega GeeRbila, miał w sakwie drugi rower na czesci, więc niczego się nie baliśmy :)

Napisano

Wczoraj z Majkelem zaliczyliśmy trasę Ruda Śląska - Pszczyna - Ruda Śląska, 113 km, chociaż Majkel twierdzi, że było ponad 120 km (wyzerowałem licznik dopiero za Kochłowicami). Droga przyjemna, głównie czerwonym szlakiem rowerowym, trochę pobłądziliśmy i w drodze do Pszczyny zaliczyliśmy lasy kobiórskie. W lasach na większości dystansu szuter (źle się jedzie na crossie) lub płyty betonowe - Majkel stwierdził, że to droga dla czołgów :P . Problemem był wiatr. W lasach spoko, ale jak się wjeżdżało na przesieki lub polany podmuchy niemal zatrzymywały w miejscu. W drodze powrotnej, około 85 - 90 km przeżyłem kryzys - myślałem, że mi nogi odpadną :025: , w końcowym rozrachunku dałem radę :P . Wycieczka była udana, żadnych problemów technicznych (tylko po 70 km świeżo smarowany łańcuch zaczął niekulturalnie skrzypieć - ach ten FL Teflon+ :) ). WYjechaliśmy po 8:00 rano, powrót około 14:30, Majkel do domu, a ja na obiadek do teściów B) .

Napisano

Dodam jeszcze ze kolega miał opróćz roweru na cześci miał jeszcze cysterne wody. Można się zdziwic ile rzeczy się zmieści tylko w jednej sakwie.

Napisano

Słuchajcie przyjaciele, chciałbym sobie kupić jakiś rower crossowy bo stary MTB zaczyna mi powoli nie wystarczać. Co najmniej na osprzęcie takim jak GHOST CROSS 7500 bo nad nim się zastanawiam, tylko żeby rama miała jakieś bardziej zjadliwe kolorki bo cała biała mi się nie specjalnie podoba. Nie mogę nic ciekawego znaleźć, może więc ktoś z was coś wie na ten temat co by można kupić na podobnym osprzęcie lub nawet lepszym, bez tarczówek oczywiście :)

Ghost Cross 7500

Większe zdjęcie Ghost Cross 7500

Napisano

Planuję wyjazd na 4-5 dni w góry świętokrzyskie i szukam chętnych. Nad trasą pomyślę jak będę miał mapki compassu. Noclegi na kwaterach, wyżywienie w przydrożnych barach/spożywczakach, w sumie powinno wyjść około 200zł. Termin do ustalenia.

Napisano

Siema

Mam nadzieje, ze nie potraktujecie tego jakko zasmiecanie tematu w koncu pytanie dotyczy rowerku crossowego wlasnie.

http://forumrowerowe.jgc.pl/rower-Merida-C...100-t17365.html

Do tego jeszcze takie pytania - chcialem dopisac tam ale nie moge wyedytowas postu.

- pedaly w tym rowerku wygladaja na niezbyt wytrzymale - na co je wymieniec? sa jakies rozne srednice tych gwintow czy na co tez zwracac ugace? a moze jakis konkretny podel moglibyscie polecic?

- co oznacza"L" przy rozmiarze ramy? Long jak dlugi??:) na stronie dystrybutora (czeskiej) znalazlem wymiary ramy ale nie bylo nic o tym "L" B)

- w jakiej kolejnosci wypadaloby "odchudzac" rowerek?

Pozdrawiam!

Napisano

Skoro załozyłes ten temat to prowadz dyskusje w tym temacie właśnie a nie tu.

Pedały wyglądają na standardowe (chyba plastikowe), podejzzewam ze na takich pedałkach mozesz dojechać bardzo daleko, pedały akurat nie są częścią w rowerze która się szybko psuje, jeśli ci nie przeszkadza przyczepność do butów czy sam plastik to mozesz śmiało na nich jezdzić.

W pedałach masz jeden standard gwintów, prawy pedał ma prawy gwint a lewy ma lewy gwint, i to wszystko na ten temat.

Ta tajemnicza literka L przy ramie oznacza "Lady" czyli rama kobieca.

A co do odchudzania to moze pierw spokojnie sobie pojezdzij na tym rowerku a potem dopiero myśl o modernizacji. Sam dojezdziesz do wniosku co na początku wymieniać.

pozdrawiam

GeeRbiL

Napisano

Witam.

Mam zamiar kupić krosówke za 1300-1500 zł.Oczywiście mam dylemat jaką.

Ktoś pomoże wybrac albo poleci może coś lepszego.

http://www.revor.pl/model,605.html (już deczko poza budżetem) lub tu lepsze zdjęcia http://www.stevensbikes.de/2006/index.php?...ment&lang=en_US

myslałem jeszcze o tym http://www.unibike.pl/rowery/crossfsgts.html z tym że nie mozna go kupić (!!!!)bo nie ma (!!!!)

ewentualnie ten model http://www.unibike.pl/rowery/viper.html

Mam 190 cm wzrostu i ok 100 kilogramów więc rama raczej 23".

Co do jazdy to głównie asfalt i troche szutru, ścieżki lesne ,polne drogi itp.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Napisano

Czy ktoś jest chętny z Śląska na wyjazd do krakowa na dwa dni. Trasa około 200km(z bytomia) w dwie strony, teren średnio cięzki, dużo górek, termin weekend.

Napisano

Czy ktoś jest chętny z Śląska na wyjazd do krakowa na dwa dni. Trasa około 200km(z bytomia) w dwie strony, teren średnio cięzki, dużo górek, termin weekend.

Jestem chętny, ale jaka to będzie trasa i gdzie nocleg?

Napisano

Witam witam:)

Tak sobie czytam wasze ostatnie posty i łza mi się do oka cisnie. 15 czerwca musiałam rozstac sie czasowo z rowerkiem. Planowałam sie tutaj zaopatrzyc w rowerek aby móc przemierzać te angielskie lasy (a sa naprawdę imponujące, takie tejemnicze). Wogóle jest tu sporo trasek rowerowych i jakie spotyka się rowerki :D.

Propozycja Kolegi (z Bytomia) na temat wyjazdu do Krakowa (niesamowite miejsce) bardzo porywająca jak dla mnie. :D Tylko co zrobic jak tam mam pond 270 km (licząc drogami głównymi) i drugi problem nie ma mnie na miejscu. :) Długo już nie jeździłam i aż boję się o swoją formę kiedy znowu ruszymy z miejsca z rowerkiem.

Pozdrower mało optymistyczny :)

Napisano

Witam wszystkich posiadaczy rowerów CROSS”owych

Od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem roweru Author zenith :D . Tak więc melduje się w Fan klubie rowerów Cross'owych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...