dayus Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 Jak nastepny wypad bedzie wczesniej i pustym dla mnie terminie to wpadne
GeeRbiL Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 Witam Niech załują ci co nie byli. Wypad się udał,chodz troche wiało oraz chłopaki tempo nadali:) Moze następnym razem będzie nas więcej. p.s. Wracając widziałem potrącenie kota przez auto,kot nie przeżył
Platek Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 Widze, że ekipa crossowa ostro jeździ, wiec tak tylko napisze tego szybkiego, nic nie wnoszącego posta, aby podnieść troche temat do góry nie zawracajcie sobie głowy nim - ja mam dużo nauki i siedząc w domu moge czasem napisac takiego podnoszącego posta miłego jeżdżenia
Gvalchmei Napisano 8 Czerwca 2006 Napisano 8 Czerwca 2006 Proponuję ustalić datę kolejnego zlotu. Pogoda zaczyna dopisywać, rok szkolny i akademicki na ukończeniu, więc warto zakręcić korbą. Na miejsce spotkania warto wybrać tym razem np. Park Chorzowski. Data 17.06.2006r. godzina 10:00. Wszystkich chętnych zapraszam do przedyskutowania miejsca i terminu.
zordiak Napisano 8 Czerwca 2006 Napisano 8 Czerwca 2006 Widze, że ekipa crossowa ostro jeździ, wiec tak tylko napisze tego szybkiego, nic nie wnoszącego posta, aby podnieść troche temat do góry nie zawracajcie sobie głowy nim - ja mam dużo nauki i siedząc w domu moge czasem napisac takiego podnoszącego posta miłego jeżdżenia Albo nauki, albo pacy. Tygodniowo mogę sobie tylko pozwolić na przejechanie około 60 km :029: Pozdro
Platek Napisano 8 Czerwca 2006 Napisano 8 Czerwca 2006 sory... chciałem tylko podkręcic atmosfere ja tez siedze... ale wczoraj sobie zrobiłem male tour de równina Błońska i profil pomiarowo-kontrolny Utrata k/o Błonia na rzece Utracie jak zacząłem jechac to nie mogłem zawrócić i ciągle sie oddalałem od domu, a mysl, ze tam czeka tyle roboty tylko goniła mnie jeszcze dalej. Na szczęście obrałem konkrenty cel w postaci owego profilu (czyli po ludzku wodowskazu) i mogłem wrócic do domu dokończyc co nie skończone Planowałem ok 20 km wyszło 38 polecam niekontrolowane wypady.
Gvalchmei Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 Crossowcy wzięli się do jeżdżenia. To bardzo cieszy. Świadczy o tym między innymi mała aktywność na forum. Zrobiło się bardzo niemrawo na naszym forum. ALe dobrze. Zatem do zobaczenia na szlaku.
Emilpe Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 Witam!!! Chciałbym wiedzieć co sądzicie o tym bike'u: http://www.kross.pl/pl/rowery/rower_cross/...ikacja.php?id=6 czy będzie to rower w miarę uniwersalny, czy tylko na szosę??? Trochę mnie martwią te cienkie oponki (700x28C). Czy możecie mi polecić jakieś niedrogie oponki koło 700x35C? Jaki rower crossowy byście mi polecili do 1500zł? BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!!
Platek Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 kumpel kupiłe jego pare dni temu. Na dzień dzisiejszy mogę Ci powiedzieć, ze ma on obręcze szosowe, do których zdaje sie nie załozysz szerszych opon (gdzies tu o tym było). I jest tez problem z przezutka przednią - ponoc jest z szosowej grupy Shimano - na korbe dwurzedową i na najmnijeszej zebatce z przodu troche trze... A tak to nie jest źle
PAP Napisano 10 Czerwca 2006 Napisano 10 Czerwca 2006 Witam w klubie. Od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem crossa Meridy: crossway 8300 z kolekcji z roku 2004. Wcześniej jeźdxiłem zwykłym góralem no name... Powoli więc przyzwyczajam się do większej ramy (58") oraz 28-calowych kół. Ale już widze że cross to rower dla mnie. Zwracam się do Was z pytaniem: czy ktoś z Was jest może z Rawy lub okolic (możliwośc ewentualnego spotkania i jazdy) Pozdrawiam wszystkich zapaleńców.
dayus Napisano 10 Czerwca 2006 Napisano 10 Czerwca 2006 Ja tam jakos odzwyczailem sie od CROSSa. teraz 2kkm przejechalem na XC i wsiadlem na crossa bylem w lekkim terenie,troche kamieni an drodze, co chwile sie rozpedzalem(jak na XC przystalo) a kamienie mnie blokowaly, jazda na hamulcu nie dla mnie, az skończylo sie na snake'u :/
Sivin Napisano 14 Czerwca 2006 Napisano 14 Czerwca 2006 Witam i pozdrawiammm wszystkichh crosssowcowww troche czasu minelo od mojego ostatniego wpisu tutaj i ogolem na forum powod sesje, praca, itp :/ ale jest spoko wprowadzilem do mojej pracy rower (moge podczas pracy smigac na rowerze w formie "kuriera") szkoda ze moge tylko pojedzic z godzinke i pozniej do biura :/ ale nie o tym mialem pisac mam pytanko do selvana powiedz mi jak sie nazywaly oponki ktore sobie kupiles juz jakis czas temu no i jak tam twoj fantastycznie phanantyczny przyjaciel u mnie cos przezutki nawalaja no i uskarazam sie na dosyc czeste przebicia detek juz 2 w ciagu 2-3 miesiecy :/ no ale coz moze to z powodu jungli w jakiej mieszkam (warszawa) Pozdrawiam
Selvan82 Napisano 14 Czerwca 2006 Autor Napisano 14 Czerwca 2006 Witam i również pozdrawiam Mój Phanatyczny przyjaciel sprawuje się bez zarzutu, wszystko idealnie chodzi i nawet nie byłem na pierwszym przeglądzie Napęd chodzi idealnie, rowerek był już katowany w Górach Opawskich na zjazdach i budził podziw bikerów XC Oponki to Ritchey Comp ZED 700. http://ritcheylogic.com/web/Ritchey%7ELogi...ompZED700.html# Gumy nie złapałem jak na razie ani jednej Pozdrowionka.
man Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 No, przy takich oponkach Selvan 82, nieco trudniej złapać snake'a (wysokie protektory)... Ja niestety, w autorowskich oponach, posiadam płaskie czoło bieżnika i w tym przypadku, wystarczyło małe szkiełko... :029: Ale pocieszam się tym, że opory toczenia są nieco niższe. Przy okazji-jakie stosujecie ciśnienie w swoich kółkach? Zauważyłem, że przy moich ok. 80 kg. wagi, optimum mieści się, gdzieś w granicach 5,5 bara. Mniejsze ciśnienie zmusza mnie, do wyraźnie odczuwalnego wysiłku... Pozdrower.
GeeRbiL Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 ja stosuje w tylnym kółku około 3.5 a w przednim około 3. Nie wiem czy takie 5,5 to dobre ciśnienie, na nasze polskie drogi.
dayus Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Jak jest wiecej,to chyba trudniej snake'a złapać. A cisnienie zalezy tez od szerokosci opony/detki.
man Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Mam opony Panaracer 700/35c. Ich max ciśnienie, to 6 bar. Niestety, przy ciśnieniu mniejszym niż 5 bar, jeździ mi się bardzo ciężko... Zastanawiam się też, nad zakupieniem wygodnej pompki stacjonarnej do pompowania Presty (z manometrem oczywiście). Podobno napełnienie opony do kilku barów, przy pomocy tego urządzenia, jest dziecinnie proste. Używanie w tym celu pompki ręcznej, jest prawdziwą masakrą... Pozdrawiam Crossowców.
Hassasin Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Jak jest wiecej,to chyba trudniej snake'a złapać. Tak, to prawda zgadzam sie;). Jeżeli opona jest twarda to nie ugina się tak przy np. krawężnikach i nie łapiemy snake;) Mam opony Panaracer 700/35c. Ich max ciśnienie, to 6 bar. Niestety, przy ciśnieniu mniejszym niż 5 bar, jeździ mi się bardzo ciężko... Ta, to napompuj więcej, jeżeli napompujesz więcej to opona nie będzie sie "spłaszczała" na asfalcie tylko bedezie dotykała go mniejszą powierzchnią, przez co bedzie mnijesze tarcie.
GeeRbiL Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Nie przesadzaj ze ciezko ci sie jezdzi przy mniej niz 5barów, moze jeszcze jezdzisz z pustym bidonem, bo jak jest pełny to ciezko ci sie jedzie?
man Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Myślę, że przy doborze odpowiedniego ciśnienia, należy wziąć pod uwagę ukształtowanie terenu oraz masę ciała rowerzysty. W moich okolicach teren jest trudny a ja nie należę do filigranowych bikerów... Tak więc, nie ma przesady w tym, że przy niższym ciśnieniu, odczuwam wyraźne obciążenie. Gdybym ważył o 10 kg. mniej i jeździł po płaskim terenie, sprawa wyglądałaby inaczej. Pozdrówki.
Emilpe Napisano 16 Czerwca 2006 Napisano 16 Czerwca 2006 Witam!!! Jaki rower cross'owy polecilibyście tak do 1500zł? Za tydzień mam kupować rower, a ja jeszcze nie wybrałem...
dayus Napisano 16 Czerwca 2006 Napisano 16 Czerwca 2006 Mozesz kupic mojego,ale uzywany. Poskaldanie go to jakies 1500zł, jest uzywany,czyli 50%. SPojrz w siga.
Sivin Napisano 16 Czerwca 2006 Napisano 16 Czerwca 2006 Ooo to niezle fanie ze twoj sie dobze 3ma no z mim chyba pojde na przeglad przed planowanymi wakacjami pod koniec sierpnia z 2 kumplami jedziemy trasa wawa-czestochowa-szczyrk (2 dni) pozniej kurs paralotniasrtwa w szczyrku i podbyd i powrot ta sama trasa jezeli ktos jest z okolicy to z checia odwiedze hehe no a oprocz tego codziennie przejezdzam jakies 20-30 km i rowerek ma prawo chyba troche skrzypiec tym bardziej ze wawa to jak jungla nie zawsze da sie jezdzic ulica :/ nom a juto do minska mazowieckiego na imieniny mamy na rowerku i znowu jakies 50km do przodu hehe ale chyba mnie czeka nie przespana nocka bo z kumplem wlasnie robimy projekt na mojej scianie :] <Statki> Samotny pasazer to ja ty jestes moja samotna pasazerka tamamatammamtamm Swiat ma tylko cztery strony a wtym swiecie nie ma mnie Klerykalna zaraza jest wytworem szatana pietno krzyza przypisane do kazdego Piekne oczy piekne klamstwo jeden bilet w jedna strone
Sivin Napisano 18 Czerwca 2006 Napisano 18 Czerwca 2006 Oo ale narobilem literowek sorka bylem po piwkach musielismy z kumplem sie wcielic w szantowy morski klimat zeby statki byl bardziej realne hehe na drugiej scianie bede mial projekt ze swoim rowerkiem Czlowiek nie samym chlebem i woda zyje !!! The room without books is like a body without soul !!!
dayus Napisano 18 Czerwca 2006 Napisano 18 Czerwca 2006 Nie znacie kogos,kto potrzebuje niedrogiego CROSSa?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.