Maciek213 Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam ! Mam problem z moją sztycą Model to accent SP-209 montowany seryjnie w rowerze Kross sign Ds, składa się z dwóch części. W środku jest jakby łączenie ,ale nie wygląda mi na śrubę... zresztą sztyca jest troche długa ,aby wsadzić tam klucz/śrubokręt i dokręcić... Poniżej fotki Jak myślicie ,da się coś z tym zrobić ,czy już mam szykować kasę na nową ? :/
adas651 Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 zrób tak: odkręć siodełko i zostaw tylko jeden element (bez śrub) wybij tą część - wsadzając jakiś pręt i waląc młotkiem posmaruj troche klejem do metalu (spawanie na zimno czy coś takiego) wsadź, dobij młotkiem i zostaw na pare dni
Maciek213 Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Napisano 23 Sierpnia 2011 okej, zastanowie się. ,a może ktoś jescze ma jakiś ciekawy pomysł ?
javman Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 ja mam identyczny problem, sztyca wlasnie w tym miejscu sie zaczęła kręcić, a co ciekawe tak tylko po pół obrotu w lewo i prawo... natomiast nie da sie rozlaczyć tych elementow, od wewnatrz mocowanie wyglada nieco inaczej
Maciek213 Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Napisano 24 Sierpnia 2011 u mnie problem rozwiazany, wymieniona na nowa... mysle ,ze takie klejenie to darmowa robota przy mojej jezdzie (stunt),lepiej miec pewnosc ,ze calkiem sztyca sie nie rozleci gdy bede np. na niej stal... Pozdrawiam
javman Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 tylko czy to sie chyci aluminiowej sztycy?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.