nikohenry Napisano 21 Sierpnia 2011 Napisano 21 Sierpnia 2011 Wymieniłem olej wg instrukcji manitou, czyli: -rozkręciłem i zmierzyłem głębokość IFP. Potem wcisnąłem tłok do końca i zmierzyłem głębokość IFP. Potem rozebrałem główny tłok z pokrywą i IFP itp. Następnie zalałem damper tak, żeby olej w zbiorniczku był na krawędzi. Włożyłem delikatnie IFP, uważając, by nie zebrał sie pod nim bąbel. Potem ustawiłem go na odpowiedniej głębokości (wymiar z wciśniętym tłokiem), - zalałem do końca główną komore. Następnie po skręceniu pokrywy skręciłem pokrywę zbiorniczka i napompowałem, ciśnienie powietrza wypchnęło główny tłok. Niestety po wciśnięciu tłoka nie wraca do pozycji wyjściowej, wręcz nie można go ruszyć. Jeżeli spuszczę powietrze pracuje luźno. moż ktoś miał podobny problem, lub potrafi mi pomóc. Z góry dziękuję.
Mod Team sznib Napisano 21 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 21 Sierpnia 2011 Niestety po wciśnięciu tłoka nie wraca do pozycji wyjściowej, wręcz nie można go ruszyć. Jak masz ustawione tłumienie? Kiedyś miałem takiego zonka ze mi nie wracał tłok, podobnie jak u Ciebie. Okazało się że tłumienie było na max. skręcone.
nikohenry Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Napisano 22 Sierpnia 2011 Ustawiałem min i max i tłok pracował podobnie, a powinna być różnica.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.