Majstersztyk Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam wszystkich użytkowników, zmuszona jestem do wymiany suportu. Obecnie posiadam Octalink 118mm. Jednak nie mogłam go wkręcić do końca, z niewiadomej przyczyny. Powiedzieli mi, że tak mało to może wystawać. Mnie się wydaje, że właśnie to było przyczyną, że suport tak szybko nie działa tak jak powinien. Stąd też moje pytanie czy do korby Shimano Alivio mogę wsadzić suport 113mm? Jeśli nie, to jaki suport 118mm polecacie? Pozdrawiam.
Mod Team sznib Napisano 17 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2011 Witaj użytkowniczko Długość ośki suportu musi być taka jaka producent zaleca do danego modelu korby. Przy tym nie ma nic do korpusu suportu, tzn. w suporcie z krótszą ośką nie będzie krótszy korpus. Do korb Alivio zalecane długości osi suportu to 118mm lub 123mm (zależnie od modelu), więc przy krótszej osi prawdopodobnie zębatki będą kolidować z tylnym trójkątem ramy. Jeśli suport był na sztywno wkręcony w mufę i nie było żadnych luzów, kawałek który wystawał raczej nie miał wpływu na tępo zużycia suportu.
Qamal Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 rozmiar suportu chyba masz 73 a powinnas miec 68 dla tego troche wystawalo. A tym specjalista zasadz kopa za gadanie bzdur i juz tam nigdy nie przychodz
Mod Team sznib Napisano 17 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2011 Dużego wyboru suportów na oCtalink nie ma. Ten będzie dobry: http://allegro.pl/suport-shimano-bb-es25-118-mm-68-bsa-octalink-i1774685793.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.