jamartor Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Przymierzam się do wymiany napędu w Kellys Coach. Na początek chcę kupić korby. Czy DEORE FC-M532 będzie pasować? http://allegro.pl/korba-shimano-deore-fc-m532-zintegrowana-os-suport-i1773644021.html Cena i trwałość mi odpowiada, pozostaje kwestia czy będzie pasować do ramy a nie mogę znaleźć info np o wymiarach mufy w mojej ramie.
M333 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 pozostaje kwestia czy będzie pasować do ramy a nie mogę znaleźć info np o wymiarach mufy w mojej ramie. Co za różnica. W opisie wyraźnie zaznaczono: Suport: Gwint angielski BSA, do muf 68/73mm Mufa jest na gwint angielski (bsa), więc będzie pasować.
jamartor Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Czy w korbach ze zintegrowaną osią można w jakiś sposób regulować odległość korby od ramy żeby odpowiednio ją ustawić względem kasety? Pytam ponieważ w tej aukcji nie ma podane jaka jest długość osi tej korby.
Mod Team sznib Napisano 17 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2011 ... pozostaje kwestia czy będzie pasować do ramy a nie mogę znaleźć info np o wymiarach mufy w mojej ramie. linijki czy innej ekierki w domu nie masz? Czy w korbach ze zintegrowaną osią można w jakiś sposób regulować odległość korby od ramy żeby odpowiednio ją ustawić względem kasety? Pytam ponieważ w tej aukcji nie ma podane jaka jest długość osi tej korby. Długość ośki jest tak dobrana żeby pasowało. Przy mufie 68mm dajesz 2 podkładki po stronie napędu i jedną z drugiej strony, przy mufie 73mm tylko jedną od strony napędu i o nic więcej nie musisz sie martwić.
jamartor Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Linijkę mam, dziękuję że pytasz. Ale tu chyba chodzi o wewnętrzną średnicę a warunków do rozbierania roweru w domu nie mam żeby to sprawdzić (dwójka małych dzieci). Zresztą nieważne. W jakimkolwiek sklepie dowiem się tego samego bez złośliwych docinek.
M333 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Wszystkie informację dostałeś na tacy. Konkretne, precyzyjne, bez lania wody. Nawet nie potrafisz tego docenić. PS.Dawno nie byłeś chyba w żadnym sklepie, poziom wiedzy niektórych osób stojących "za ladą" oraz chęć nieodpłatnego dzielenia się nią czasem wręcz poraża. PS2.Chodzi właśnie o zewnętrzną średnicę mufy suportowej, łatwo to zmierzyć zwykłą linijką; Sznib dobrze naprowadzał; pomiar zajmuję może z 10 sekund, nikogo do pomocy nie potrzeba, małe dzieci też tego nie utrudnią, wiem coś o tym.
jamartor Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 Może źle sformułowałem pytanie ale mi chodziło o wewnętrzne wymiary. Określenie "gwint angielski BSA" nic mi nie mówi, nie wiem, czy to określenie standardu tzn jednolitego skoku gwintu, średnicy itp. dla różnych suportów. W każdym razie konkretnie udzielona odpowiedź padła, będzie pasować więc dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.