Skocz do zawartości

[Korba]Deore FC-M532 do Kellysa Coach

jamartor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pozostaje kwestia czy będzie pasować do ramy a nie mogę znaleźć info np o wymiarach mufy w mojej ramie.

Co za różnica. W opisie wyraźnie zaznaczono:

Suport: Gwint angielski BSA, do muf 68/73mm

Mufa jest na gwint angielski (bsa), więc będzie pasować.

Napisano

Czy w korbach ze zintegrowaną osią można w jakiś sposób regulować odległość korby od ramy żeby odpowiednio ją ustawić względem kasety? Pytam ponieważ w tej aukcji nie ma podane jaka jest długość osi tej korby.

• Mod Team
Napisano

... pozostaje kwestia czy będzie pasować do ramy a nie mogę znaleźć info np o wymiarach mufy w mojej ramie.

:blink: linijki czy innej ekierki w domu nie masz?

Czy w korbach ze zintegrowaną osią można w jakiś sposób regulować odległość korby od ramy żeby odpowiednio ją ustawić względem kasety? Pytam ponieważ w tej aukcji nie ma podane jaka jest długość osi tej korby.

Długość ośki jest tak dobrana żeby pasowało. Przy mufie 68mm dajesz 2 podkładki po stronie napędu i jedną z drugiej strony, przy mufie 73mm tylko jedną od strony napędu i o nic więcej nie musisz sie martwić.

Napisano

Linijkę mam, dziękuję że pytasz. Ale tu chyba chodzi o wewnętrzną średnicę a warunków do rozbierania roweru w domu nie mam żeby to sprawdzić (dwójka małych dzieci).

Zresztą nieważne. W jakimkolwiek sklepie dowiem się tego samego bez złośliwych docinek.

Napisano

Wszystkie informację dostałeś na tacy. Konkretne, precyzyjne, bez lania wody. Nawet nie potrafisz tego docenić.

PS.Dawno nie byłeś chyba w żadnym sklepie, poziom wiedzy niektórych osób stojących "za ladą" oraz chęć nieodpłatnego dzielenia się nią czasem wręcz poraża.

PS2.Chodzi właśnie o zewnętrzną średnicę mufy suportowej, łatwo to zmierzyć zwykłą linijką; Sznib dobrze naprowadzał; pomiar zajmuję może z 10 sekund, nikogo do pomocy nie potrzeba, małe dzieci też tego nie utrudnią, wiem coś o tym.

Napisano

Może źle sformułowałem pytanie ale mi chodziło o wewnętrzne wymiary. Określenie "gwint angielski BSA" nic mi nie mówi, nie wiem, czy to określenie standardu tzn jednolitego skoku gwintu, średnicy itp. dla różnych suportów.

W każdym razie konkretnie udzielona odpowiedź padła, będzie pasować więc dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...