roFFer Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam ! Mam taki dylemat a mianowicie , chce kupic hamulec hydrauliczny na tył , i jak wiecie klamka od niego mieści się po prawej strony kierownicy. I chciałbym tak zrobić aby manetka przerzucająca biegi od 1-7(rzędów) zamiast po prawej była po lewej stronie kierownicy . Nie mam zmiany biegów 1-3 ( Typowa zębatka 1dna do dh,dirt,street) i moje pytanie jest takie Czy pomoze mi ktos znalezc na allegro jakąś manetke do zmiany biegów na lewą ręke , po lewej stronie kierownicy ? zgóry dziękuje !! ''Reasumując Szukam Klamko-manetki do zmiany 1-7rzędów na lewą strone ,z klamką do hamulca przedniego''
paweloko Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 chyba takich nie ma, moze lepiej kupic klamko manetke do hamulca hydraulicznego
M333 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Standardowy grip-shift (manetka obrotowa) zamontowana po lewej stronie kierownicy będzie spełniać swoją funkcję. Może być jedynie trudność z odczytaniem aktualnego biegu, cyfry mogą być nieczytelne bądź całkowicie niewidoczne.
Mod Team Puklus Napisano 17 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2011 Tez mi sie wydaje ze grip jest tu chyba jedynym konwencjonalnym rozwiązaniem. Będzie do gory nogami i bedzie działała przez to odwrotnie ale sie przyzwyczaisz i nie widze problemu
mariuszpk Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Triggery też można zamontować odwrotnie. Zmienia się wtedy biegi palcem wskazującym a nie kciukiem. Jak ktoś chce popróbować to niech złapie za kierownicę od strony przedniego koła. Wiem że może mało wygodne, ale jak ktoś jest bardzo zdeterminowany i ma żelazne paluchy.....
berkas97 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 hmmm chwila czegoś tu nie rozumiem. Co ma piernik do wiatraka a wiatrak do zderzaka? Co ci przeszkadza mieć po prawej i klamke i manetke? To jest nielogiczne...
mariuszpk Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Jeżeli dobrze rozumiem to kolega ma pewnie klamkomanetki. I chce mieć dobre hamulce, a że używa głownie tylnego to postanowił go usprawnić i wymienić na tarczowy. Dobrze rozumiem? Jeżeli tak to masz trzy wyjścia. 1. Uwierz w przedni hamulec. Sam pamiętam jak sprzedawca w latach 80 gdy kupowałem swoją pierwszą "kolarzówkę" na komunie przestrzegał mnie "nigdy nie używaj przedniego bo polecisz przez kierownicę synu" Prawda jest taka, że lepiej zmienić hamulec przedni na tarczowy bo on zwyczajnie jest bardziej skuteczny. Szybciej hamuję się przodem niż tyłem. 2. Możesz zmienić hamulce a nie przerzutki. Będzie prościej i taniej. Linkę od prawej kamkomanetki puść do przedniego hamulca a z lewej strony zamontuj klamkę do hydraulika tylnego koła. 3 Koledzy już ci napisali. Gripshifty będą pasować na bank. Jeżeli jednak problem jest bardziej złożony i źle cię zrozumiałem napisz dokładniej o co Ci chodzi. Coś wymyślimy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.