Gość Courtez Napisano 25 Stycznia 2006 Napisano 25 Stycznia 2006 a wiec może przeszadzam...;p ale kupilem niedwano hayes-a hfx 9 2005 zamontowałem go....i zauwazyłem ze z klamiki ,koło tej gumowego koreczka cieknie....bardzo wolno, czy to jest wina jakiegos nie dokrecenia jakis brak szczelnosci...czy moze fabrycznie za duzo płynu ..nie wiem pomozcie ;] z góry dziekuje i pozdrawaiam ;]
cookiesrulez Napisano 25 Stycznia 2006 Napisano 25 Stycznia 2006 Jeśli hamulec działa poprawnie i nie "sika" płynem przy hamowaniu to chyba jest w porządku.
Bizon Napisano 25 Stycznia 2006 Napisano 25 Stycznia 2006 Nie wiem czy to normalne na tyle sie nie znam (syna hayes bedzie wiedział-Napatos) ale z mojego nie cieknie .Sam go odpowietrzałem i napłeniałem olejem (oczywiście z pomoca syna ) i nic nie cieknie
Gość courtez Napisano 25 Stycznia 2006 Napisano 25 Stycznia 2006 no to jest takie niesamowicie powolne ciekniecie...ze tak powiem "pocenie sie" olejem...np po dwuch dnaich jak stoi ,okolice tego koreczka są tłuste.....jeszce nie miałem okazji nawet sie przejechca na nim.....
mmmak Napisano 25 Stycznia 2006 Napisano 25 Stycznia 2006 u mnie także nic nie cieknie i nic sie nie "poci" w hayes-ie
Napatos Napisano 25 Stycznia 2006 Napisano 25 Stycznia 2006 1. Jeśli hebel (obojętnie jaki) jest w pełni sprawny, to nic nie powinno ciec. Wszystko powinne być suche jak pupa niemowlaka po zastosowaniu pieluszek Pampers-Super-Ultra-Hiper-Dry-Ze-Skrzydełkami-I-Śmigiełkami. 2. Może to jakieś pozostałości (np po odpowietrzaniu) płynu się zbierają? - Wytrzyj to dokładnie (jakiś spirytus) i zobacz po paru dniach. 3. Naciskałeś mocno klamkę przy wsadzonej plastikowej "rozpórce" miedzy klocki? - Lepiej tego nie robić. 4. Może pokrywka nie jest dokręcona (kiedyś była na torx'y - teraz - nie jestem pewien) 5. Masz gwarancję? Jeśli tak (i nic nie pomoże) to oddawaj do sprzedawcy
cath Napisano 25 Stycznia 2006 Napisano 25 Stycznia 2006 to na pewno nie jest normalne, hydraulika musi być sucha
Gość courtez Napisano 26 Stycznia 2006 Napisano 26 Stycznia 2006 rzeczywiscie po kupnie nacisłem raz czy dwa na klamke...gdy była włorzona tam ta plastikowa płytaka (gdzies tak mówili ze tak trzeba) teraz dokreciłem porkywke(jest na torxy) i starannie wyczysciłem na sucho..teraz poczekam......a tak na marginiesie do czego słuzy tej jak by gumowy koreczek ?? czy cos ?? to to własnie z niego wydobywa sie bardzo powoli płyn !!
Napatos Napisano 26 Stycznia 2006 Napisano 26 Stycznia 2006 Gumowy koreczek wyjmujesz, gdy napełniasz lub odpowietrzasz hamulce. Z otworu zatkanego przez korek wypływa nadmiar płynu podczas wstrzykiwania go od dołu (przy zacisku).
Bizon Napisano 26 Stycznia 2006 Napisano 26 Stycznia 2006 rzeczywiscie po kupnie nacisłem raz czy dwa na klamke...gdy była włorzona tam ta plastikowa płytaka No to teraz wszystko jasne ,mi tez ciekło bo sobie nacisnołem ,ale dzięki Napatosowi dużo się dowiedziałem
Gość courtez Napisano 26 Stycznia 2006 Napisano 26 Stycznia 2006 aha..a moge ten koreczek wyjać bez obawy(utraty jakies szcelnosci) ?? poniewarz jak go naciskam to widac ze z pod niego wydobywa sie płyn..włsnie mozliwe jak tak jak powiedziałs wczsniej..ze to resztki płynu z napełniania i odpowietrzania !!
Napatos Napisano 26 Stycznia 2006 Napisano 26 Stycznia 2006 Możesz wyjąć korek, tylko odwróć (obróć) klamkę na kierownicy tak, żeby korek był u góry. Wtedy go wyjmij (delikatnie, nie urwij gumy w którą jest wciśnięty), wytrzyj go, wytrzyj okolice otworu, wsadź z powrotem i obróć klamkę do pozycji w jakiej jej używasz. Bizon, normalnie robię się
Bizon Napisano 28 Stycznia 2006 Napisano 28 Stycznia 2006 Stwierdzam tylko fakty ,że bez Ciebie nie dał bym rady:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.