Nerfin Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam Mam problem z siodełkiem. Pękło one w pół podczas podjazdu. Byłem dzisiaj w serwisie na co mi pan odpowiedział , że wygięły się pręty w siodełku i jet to moja wina ponieważ jestem za ciężki O.O Czy nie ma już żadnej opcji na oddanie tego na gwarancje? Pręty są lekko wygięte ! Rower to Auhtor Basic 2009r Proszę o pomoc co mam robić.
k2cl Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Nie piszesz, co to za siodełko... Jeśli jest na gwarancji i "samo z siebie" pękło, nie widzę powodu, by nie skorzystać z przysługujących Ci praw. Panowie w serwisie mówią najczęściej to, co akurat im pasuje. Jeżeli sprzęt był użytkowany zgodnie z przeznaczeniem i nie ma podanych limitów wagi użytkownika, reklamuj śmiało.
zeflo Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Jeśli jechałeś normalnie, nie było żadnej gleby/wypadku itp to reklamuj !
Nerfin Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Napisano 16 Sierpnia 2011 Siodełko : AUTHOR Mega Top Eco No niby mogę reklamować ale pan powiedział mi w sklepie , że tam są wygięte pręty pod siodełkiem i serwis Authora nawet tego nie będzie sprawdzał tylko odrzuci od razu :/ Siodełko było używane normalnie , po powrocie z pracy pokaże wam zdjęcia. Czy istnieje jakaś możliwość kontaktu z jakimś innym serwisem Author ? Dałem za rower 1500zł a i tak nie mogę liczyć na żadną pomoc z strony sprzedawcy , jakby to był rower z tesco za 250zł to ok :/
pawelpb Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam Na wstępie: Oficjalnym dystrybutorem marki Author w Polsce jest: VELO sp. z o.o. ul. Pszczyńska 305, 44-100 Gliwice, Poland Phone: +48-32-330 67 00 Fax: +48-32-232 83 80 Web: www.author.pl E-mail: office@velo.com.pl Proponuję wykonać zwykły telefon i tam wypytać o ewentualną możliwość reklamacji. Wiadomo, że "Pan w sklepie" najchętniej sprzedał by Ci po prostu nowe siodełko. Tym czasem może się okazać, że ma obowiązek przyjąć zgłoszenie reklamacyjne lub wskazać autoryzowany serwis do którego miałbyś wysłać uszkodzoną część (najprawdopodobniej na koszt serwisu). Powodzenia
Fenthin Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Nie martw się, siodełka za kilkaset złotych też potrafią się zniszczyć. No ale to tak na marginesie, po prostu cena nie ma nic do rzeczy. W sumie można spróbować skontaktować się z Velo.
Mongo2001 Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam. Podłącze sie do tematu... Otóż wróciłem z wakacji i podczas transportu na bagażniku dachowym siodlo zostało rozcięte o niskie drzewo... Ciecie około 2cm w tylnej czesci, precyzyjne i rowne jakby zyletka ktos przejechal... nie wiem, czy kleic czy wymieniac??? Myślałem, zeby cos podobnego do łatki naprawczej przykleic. Co myślicie?? Ile może kosztowac podobne siodło...? Rowerek to tegoroczny Corssfire.pozdR A co myslicie o tym : http://allegro.pl/siodelko-lapierre-san-marco-nowe-ostre-kolo-i1765722690.html nadaje sie do crossa?? Nie wiem czy licytowac...
Nerfin Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 VELO niestety nie pomogło Stwierdzili , że to może być moja wina i mogą to wysłać ale w przypadku gdy odrzucą to płace koszt kuriera ok 50zł.. Przesyłam wam zdjęcia sami oceńcie czy warto coś z tym robić.. Jakie są wasze opinie?
Mod Team Odi Napisano 17 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2011 Przecież to siodło ewidentnie dostało po d... i to solidnie. Nie wiem ile ważysz, jak jeździsz, w jakich okolicznościach do tego doszło, ale uważam, że przy normalnej jeździe nie powinno się takie coś stać, tym bardziej, że nie jest to superlekkie siodło z ograniczeniami wagowymi. Może po jakimś zjeździe z krawężnika czy innej przeszkody wylądowałeś całym ciężarem na siodle i mamy efekt. Sam załatwiłem tak przynajmniej dwa siodła. Wprawdzie skorupie nic się nie stało, ale pręty uległy wygięciu/pęknięciu. Pozostaje Ci zakup nowego siodła.
Killer206 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Lol! Albo ty ważysz grubo powyżej 100kg albo źle skoczyłeś jakiegoś dropa, bo inaczej nie umiem sobie tego wyobrazić... Szczerze mówiąc też bym Ci nie uwierzył , że pękło na podjeździe Pamiętaj, że zawsze bezpłatnie możesz udać się do rzecznika praw konsumenta. Oni naprawdę mogą bardzo dużo Jeśli jednak chcesz zaoszczędzić na czasie i nerwach to kup nowe siodełko. Polecam coś z WTB
karbeti Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Pęknięte? przecież one się złamało w pół!!! daj się na spokój z reklamacją.
Nerfin Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 Istnieje możliwość , że złamałem je gdzieś indziej zawsze mam słuchawki w uszach więc kapłem się dopiero po powrocie do domu. Ważę 101kg 190cm wzrostu więc lekki nie jestem.. Dobra kupię nowe nie mam wyjścia.. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.