CR7 Prezes Napisano 24 Stycznia 2006 Napisano 24 Stycznia 2006 Mam przeznaczone na piaste maks 100 zł. i musze kupić jakąś piaste pod disc tradycyjna 6 dziur co doradzicie?? moze jakąś aukcje ktoś podrzuci albo ma tanio na sprzedarz:)
skrzynia Napisano 24 Stycznia 2006 Napisano 24 Stycznia 2006 Dobrze by było gdybyś napisał o jaką piastę chodzi... są tylne i przednie
jo_jacek Napisano 24 Stycznia 2006 Napisano 24 Stycznia 2006 Może : Klik, Klik, Klik, Klik Edit: Zonk ! :eek: Faktycznie nie pisze czy na przod czy tyl.. mi sie ubzdurało na przod
CR7 Prezes Napisano 24 Stycznia 2006 Autor Napisano 24 Stycznia 2006 Na przód na przóód i w doam jeszce że startuje w XC żeby nie pojawiły mi sie tu jakieś piasty po pięć kilo:D ale nie ejstem tak zagorzały w wadze wiec moga być morlane średniej wagi piasty przednie
Marcin5611 Napisano 24 Stycznia 2006 Napisano 24 Stycznia 2006 Ja bym bral cos z NoX, Ns albo woodman... na pewno cos na maszynówkach:) mozesz tez poszukac Sram 9.0/9.0sl disc ale to jest ciezko kupic....
CR7 Prezes Napisano 25 Stycznia 2006 Autor Napisano 25 Stycznia 2006 Jeżeli sie nie myle NS i Nox to raczej sa do skoków piasty. Ale jeżeli nie śa przy tym sakramęcko cięzkie to czemu nie? Co myslicie o piastach Deore albo może cos ze srama?? Czy jest LX na 6 śrub czy to juz są te nowe technologie Shimano??
Marcin5611 Napisano 25 Stycznia 2006 Napisano 25 Stycznia 2006 Deore sobie odpusc.... jakosc itd... O sramie juz pisalem sam mam 9.0sl tylko e pod vki i jest rewelacyjna.... Jesli chodzi o wage ns,nox itd.. to nie jest jakas olbrzymia... Ew. na allegro po jakies 130-150zl jest sporo magur,hayesow na maszynowkach które są tez bardzo dobre...
skrzynia Napisano 25 Stycznia 2006 Napisano 25 Stycznia 2006 Ew. na allegro po jakies 130-150zl jest sporo magur,hayesow na maszynowkach które są tez bardzo dobre... Dokładnie, tych bym szukał - te piasty robi DT Swiss
CR7 Prezes Napisano 25 Stycznia 2006 Autor Napisano 25 Stycznia 2006 A co sadzice na temat firm Novatec i Winzip ten drugi kojarzy mi sie tylko z programem na kompie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83145247 czy ta piasta byłaby dobra do XC?? Jest bardzo lekka ale boje się że za taką cene to ona sie rozwali zaraz a właśniwie to ta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83145276 bo tamta nie ma mocowań pod tarcze http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81583728 Albo ta tą chyba jednak jest najlpesza bo w miare tania i spełnia wymogi chyba że są jakieś przeciwwskazania co do tej firmy
MarcinN Napisano 25 Stycznia 2006 Napisano 25 Stycznia 2006 Deore sobie odpusc.... jakosc itd... O sramie juz pisalem sam mam 9.0sl tylko e pod vki i jest rewelacyjna.... Jesli chodzi o wage ns,nox itd.. to nie jest jakas olbrzymia... Ew. na allegro po jakies 130-150zl jest sporo magur,hayesow na maszynowkach które są tez bardzo dobre... Ja bym tak nie krytykował Deore. Bardzo dużo osób w dualach ma te piasty i nie narzeka(włącznie z moim kumplem), bo jeżeli skoki wytrzymują to i XC zdzierżą, z wagą nie wiem, ale pewnia przeciętna, no i oczywiście ogromny plus jeśli chodzi o cenę, bo przednia piasta nie powinna przekroczyć 50zł, więc jak się zniszczy to nie ma żalu. Z tego co patrzyłem to SH XT też w 100zł się mieści, ale nie mam pojęcia jak się sprawuje. Pozdrawiam.
jo_jacek Napisano 26 Stycznia 2006 Napisano 26 Stycznia 2006 Ja mam Deorke na przodzie własnie pod tarcze zrobiła ze mną jakieś 1.5k - 2k km dokładnie nie wiem rozebrałem ja w tym czasie pare razy i zaraz składałem bo smar był czyściutki. Nie mam powodów do narzekań na tą piaste Deore sobie odpusc.... jakosc itd... Hm ? jakoś wg mnie bdb.
Marcin5611 Napisano 26 Stycznia 2006 Napisano 26 Stycznia 2006 No coz kumpel ma W Konie Scrap czy jakos tak kola na Deore pod tarcze i dm24 kolo wyczuwalnie gorzej sie toczy niz moje na sram 9sl i dm24(przy tych samych oponach) u kumpla smar tez jest wmiare czysty tylko szkoda ze konusy po 700km nie byly w dobrym stanie... Dlatego uwazam ze jesli ma sie kase To najlepiej brac jakiegos Hayesa/magure z allegro ew. inne NOX/NS/SRAM 9/woodman/Author...
CR7 Prezes Napisano 26 Stycznia 2006 Autor Napisano 26 Stycznia 2006 Postanowiłem kupić novatec, bo ma maszynówki i jest tylko 10 złotych droższa od Deore (na allegro). 75zł za lekką piąste z maszynówkami pod tarcze to uczciwa (a tak łwasciwie to nawet frajerska )cena.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.