Skocz do zawartości

[piasta] Jaka piasta bedzie dobra?

CR7 Prezes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam przeznaczone na piaste maks 100 zł. i musze kupić jakąś piaste pod disc tradycyjna 6 dziur co doradzicie?? moze jakąś aukcje ktoś podrzuci albo ma tanio na sprzedarz:)

Napisano

Na przód na przóód :blush: i w doam jeszce że startuje w XC żeby nie pojawiły mi sie tu jakieś piasty po pięć kilo:D ale nie ejstem tak zagorzały w wadze wiec moga być morlane średniej wagi piasty przednie

Napisano

Jeżeli sie nie myle NS i Nox to raczej sa do skoków piasty. Ale jeżeli nie śa przy tym sakramęcko cięzkie to czemu nie? Co myslicie o piastach Deore albo może cos ze srama?? Czy jest LX na 6 śrub czy to juz są te nowe technologie Shimano??

Napisano

Deore sobie odpusc.... jakosc itd...

O sramie juz pisalem sam mam 9.0sl tylko e pod vki i jest rewelacyjna.... Jesli chodzi o wage ns,nox itd.. to nie jest jakas olbrzymia... Ew. na allegro po jakies 130-150zl jest sporo magur,hayesow na maszynowkach które są tez bardzo dobre...

Napisano

Ew. na allegro po jakies 130-150zl jest sporo magur,hayesow na maszynowkach które są tez bardzo dobre...

Dokładnie, tych bym szukał - te piasty robi DT Swiss :P

Napisano

A co sadzice na temat firm Novatec i Winzip ten drugi kojarzy mi sie tylko z programem na kompie :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83145247 czy ta piasta byłaby dobra do XC?? Jest bardzo lekka ale boje się że za taką cene to ona sie rozwali zaraz

a właśniwie to ta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83145276 bo tamta nie ma mocowań pod tarcze

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81583728 Albo ta tą chyba jednak jest najlpesza bo w miare tania i spełnia wymogi chyba że są jakieś przeciwwskazania co do tej firmy

Napisano

O sramie juz pisalem sam mam 9.0sl tylko e pod vki i jest rewelacyjna.... Jesli chodzi o wage ns,nox itd.. to nie jest jakas olbrzymia... Ew. na allegro po jakies 130-150zl jest sporo magur,hayesow na maszynowkach które są tez bardzo dobre...

Ja bym tak nie krytykował Deore. Bardzo dużo osób w dualach ma te piasty i nie narzeka(włącznie z moim kumplem), bo jeżeli skoki wytrzymują to i XC zdzierżą, z wagą nie wiem, ale pewnia przeciętna, no i oczywiście ogromny plus jeśli chodzi o cenę, bo przednia piasta nie powinna przekroczyć 50zł, więc jak się zniszczy to nie ma żalu. Z tego co patrzyłem to SH XT też w 100zł się mieści, ale nie mam pojęcia jak się sprawuje.

Pozdrawiam.

Napisano

Ja mam Deorke na przodzie własnie pod tarcze zrobiła ze mną jakieś 1.5k - 2k km dokładnie nie wiem rozebrałem ja w tym czasie pare razy i zaraz składałem bo smar był czyściutki. Nie mam powodów do narzekań na tą piaste ;)

Hm ? jakoś wg mnie bdb.

Napisano

No coz kumpel ma W Konie Scrap czy jakos tak kola na Deore pod tarcze i dm24 kolo wyczuwalnie gorzej sie toczy niz moje na sram 9sl i dm24(przy tych samych oponach) u kumpla smar tez jest wmiare czysty tylko szkoda ze konusy po 700km nie byly w dobrym stanie...

Dlatego uwazam ze jesli ma sie kase To najlepiej brac jakiegos Hayesa/magure z allegro ew. inne NOX/NS/SRAM 9/woodman/Author...

Napisano

Postanowiłem kupić novatec, bo ma maszynówki i jest tylko 10 złotych droższa od Deore (na allegro).

75zł za lekką piąste z maszynówkami pod tarcze to uczciwa (a tak łwasciwie to nawet frajerska :D )cena.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...