Skocz do zawartości

[napęd tył] kaseta czy wolnobieg

2calsberg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Odkręcasz konus na ośce od lewej (nie od wolnobiegu) strony wyjmujesz ją potem kulki następnie czyścisz, smarujesz składasz do kupy w odwrotnej kolejności. Na koniec kontrujesz konusy tak aby nie było luzu a i koło swobodnie się obracało i tyle.

Weż się do roboty i dopiero jak czegoś nie będziesz wiedział to pytaj bo jak nie zaczniesz to możemy pisać do rana i nic z tego nie wyniknie.

bez klucza tego chyba nie dam rady zaczac, poza tym napisales to tak ze nie wiem o czym mowa po prostu nie znam sie na tym tak dobrze jak Ty, nigdy wczesniej sie za takie rzeczy nie zabieralem, ale teraz jestem zmuszony to zrobic

Napisano

Jak nie dasz rady?? Przecież do odkręcenia konusa potrzeba dwóch najzwyklejszych kluczy tylko nie pamiętam czy 15, 17-tki.

Zasada jest właściwie ta sama co do piast z bębenkiem czyli odkręcasz tak jak jest przedstawione na 5 zdjęciu http://blogrowerowy.pl a skręcasz jak na 15. Kulki od strony wolnobiegu są trochę głębiej ale delikatnie śrubokrętem spokojnie je wyjmiesz a potem po nasmarowaniu np. towotem włożysz z powrotem.

Napisano

chcę sie dostać tam do srodka-

8rKZ.jpeg

wlasnie w te szczeline napryskalem wd40

chodzi o oś kasety, a nie lozyska piasty, nie piasta, o samą kasete, tam gdzie znajduje sie ten mechanizm zapadkowy? czy jak mu tam jest, teraz chyba pojąłem co jest co,

prosze o wyrozumialosc bo naprawdę nigdy czegos takiego jeszcze nie robilem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...