Justice89 Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam .. Przymierzam się do kupna amortyzatora i dręczy mnie jedna rzecz, znalazłem to co mnie interesuje >> Manitou Drake. Tylko jest jeden problem, nie wiem, co to za rocznik, a z tego co wyczytałem starsze modele nie posiadały tłumienia ABS+ tylko zwykły ABS. I teraz pytanie do was, czy byłby ktoś w stanie stwierdzić, co to za rocznik i czy posiada ABS+, bo nie do końca wierze w to, co jest napisane w aukcji. Z góry dzięki za pomoc.
Lumperator Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Po naklejkach stawiam, ze to rocznik 2009. Tłumienie Absolute (bez plusa).
Justice89 Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 Tak też przypuszczałem, dzięki za info.
Mod Team durnykot Napisano 9 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2011 Lumperator- pewnie chodzi Ci o naklejkę DRAKE ,która w pierwszych modelach była od przodu na prawej goleni poziomo tuż pod naklejką Manitou. Modele 2010 miały duży napis DRAKE na prawej goleni pionowo. Problem w tym ,ze na real foto na aukcji tej naklejki nie widać- więc to taka zgadywanka. Poproś sprzedawce o zdjęcie pokrętła blokady. Modele z ABS+ nie różnią się zewnętrznie od modeli bez ABS+. Na podstawie widocznych zdjęć trudno wyrokować o tym czy jest ABS+ czy go nie ma.
miskov17 Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Widać - model 2009 miał czerwoną naklejkę Manitou na prawej goleni, 2010 na lewej Dodatkowo ad. 2009 przy regulacji tłumienia ma szarą naklejkę "Rebound", której brak w 2010. Także ten z aukcji to 2009 bez abs+.
Mod Team durnykot Napisano 9 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2011 Zwracam honor. Chociaz dalej to nie świadczy o tym czy ten konkretny amorek ma ABS+ czy też nie. Tłumik ABS+ można zakupić oddzielnie ( w Polsce tylko z MILO,ale w krajach ościennych również bez manetki) . Już pomijam,ze może to byc model OEMowy.
Justice89 Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 Brałem pod uwagę dokupienie tłumika ABS+, jednak wolę mieć gotowca bez dodatkowej zabawy. Faktycznie z tego co dzisiaj wyszperałem, to drake'i w takich detalach (naklejkach) jak na aukcji to starsze roczniki >2010, wolałem się jednak upewnić od osób w temacie. Puki co tego drake'a jako kandydata na amor odrzucam. Dzięki za pomoc. Temat można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.