Gość ololo Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 No wiec tak jak w temacie. Od jakiegos czasu rower stoi w mieszkaniu i strasznie sie kurzy. Od czasu do czasu przetre go szmata, ale po paru dniach znowu jest zakurzony. Jest moze cos takiego do czyszczenia roweru ( ramy, amortyzatora , kierownicy , kol itp ) tak zeby sie nie kurzyl i ladnie blyszczal na dlugi czas? A jeszcze jedno, co jaki czas mam smarowac lozyska w rowerze? Wszystkie są maszynowe, uszczelnione. Mają one dopiero ok 100km przebiegu. Po ilu kilometrach mam je przesmarowac, i czy w ogole mam je czyms smarowac? , bo slyszalem ze maszynowych nie trzeba, to prawda?
bikemaniak Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 Hmm nie znam sposobu żeby rower się nie kurzył :/ niestety umyj go pożadnie a jak wyjedziesz nim w marcu to wiatr sprzątnie cały kurz a łożyska maszynowe same się smarują podobno
bialykom Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 nie ma jakiegos cudownego srodka, ktory sprawi, ze rower nie bedzie sie kurzyl. mozesz ewentualnie sprobowac Pronto ;] lozysk maszynowych sie nie smaruje.
sebekfireman Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 Sposób na kurz na rowerze jest bardzo prosty i kosztuje bardzo mało pracy. Po prostu - kupujesz pokrowiec za 5 zł na Allegro, przykrywasz nim rower i kurzem na rowerze nie będziesz musiał się przejmować
Gość ololo Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 Dzieki za odpowiedz. A jeszcze taka jedna sprawa przy okazji, mam suport truvativ na 4 maszynach, a w ramie od dolu tam gdze sie wkreca suport jest wywiercony otwor. Po co to jest? To nie zaszkodzi lozyskom? No bo jak by nie bylo to tam piach wpada.
bialykom Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 to jest chyba otwor, ktorym odprowadzana jest woda, dostajaca sie do ramy. skoro producent tak zrobil, to nie zaszkodzi ;]
Jareczek Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 Osobiście na zimę zalewam rower formaliną i nie mam problemu z kurzem Można ewentualnie go zalaminować... Lub odkurzyć mieszkanie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.