Skocz do zawartości

[czym czyscic rower] ?

Gość ololo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No wiec tak jak w temacie. Od jakiegos czasu rower stoi w mieszkaniu i strasznie sie kurzy. Od czasu do czasu przetre go szmata, ale po paru dniach znowu jest zakurzony. Jest moze cos takiego do czyszczenia roweru ( ramy, amortyzatora , kierownicy , kol itp ) tak zeby sie nie kurzyl i ladnie blyszczal na dlugi czas? A jeszcze jedno, co jaki czas mam smarowac lozyska w rowerze? Wszystkie są maszynowe, uszczelnione. Mają one dopiero ok 100km przebiegu. Po ilu kilometrach mam je przesmarowac, i czy w ogole mam je czyms smarowac? , bo slyszalem ze maszynowych nie trzeba, to prawda?

Napisano

Hmm nie znam sposobu żeby rower się nie kurzył :/ niestety umyj go pożadnie a jak wyjedziesz nim w marcu to wiatr sprzątnie cały kurz :) a łożyska maszynowe same się smarują podobno :)

Napisano

nie ma jakiegos cudownego srodka, ktory sprawi, ze rower nie bedzie sie kurzyl. mozesz ewentualnie sprobowac Pronto ;]

lozysk maszynowych sie nie smaruje.

Napisano

Sposób na kurz na rowerze jest bardzo prosty i kosztuje bardzo mało pracy. Po prostu - kupujesz pokrowiec za 5 zł na Allegro, przykrywasz nim rower i kurzem na rowerze nie będziesz musiał się przejmować :)

Napisano

Dzieki za odpowiedz. A jeszcze taka jedna sprawa przy okazji, mam suport truvativ na 4 maszynach, a w ramie od dolu tam gdze sie wkreca suport jest wywiercony otwor. Po co to jest? To nie zaszkodzi lozyskom? No bo jak by nie bylo to tam piach wpada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...