ziemian Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Witam Mam rowerek KROSS LEVEL A2 XT 2009 przejechane ok. 2000km i mam taki problem: Podczas pedałowania i tylko pedałowania słyszę stukanie/pukanie w ramę. Może mi ktoś napisać co może tak pukać bo sprawdzałem i nic mi do głowy nie przychodzi poza korbą. Czy to prawda że do tych KROSSOW wrzucali korby przycentrowane??? Im mocniej pedałuję tym mocniejsze pukanie. Jest tyo jednak dość uciążlowe. pozdrawiam
studnia94 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 tez tak mialem w a4 2009 korba zmieniona na deorke m590 i jest cudnie nic nie stuka w ogóle inna jazda.
Rulez Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Czy to prawda że do tych KROSSOW wrzucali korby przycentrowane??? A co, specjalnie dla nich takie produkowali ? Suporty Shimano z niższych grup potrafią szybko paść(z wyższych zresztą też)
TK3 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Im mocniej pedałuję tym mocniejsze pukanie. Miałem bardzo podobny problem w swoim levelu i byłem przekonany, że to korba/rama, a po wymianie łańcucha wszystko ucichło Więc sprawdz też łańcuch. Pozdro
RybekZKlanu Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Czy to prawda że do tych KROSSOW wrzucali korby przycentrowane??? Ja właśnie odesłałem swoją na gwarancję, bo była tak zcentrowana, że np jak się kręciło do tyłu to spadał łancuch i taki tam
Wonsky Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Stukanie występuje w równych odstępach czy nieregularnie?
Wonsky Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Mój pomysł może wydawać sie dziwny zwłaszcza że masz za sobą 2kkm na tym rowerze, ale nie masz przypadkiem za wysoko wysuniętej sztycy? To pierwsze co mi przyszło do głowy bo sam ten temat przerabiałem - stuki w ramie m.in podczas mocniejszego pedałowania spowodowane ruszaniem sie sztycy w rurze podsiodłowej.
olomaster Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Albo piasek miedzy siodłem a sztycą. Jak pedałujesz to siodło też pracuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.