Lukoc Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Mam pytanie. Czy amortyzator rst omega tc jest lepszy czy gorszy w porownaniu do amortyzatora xcm.? Z gory dzieki za odpowiedzi;)
Fenthin Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Omega TC to tylko sprężyna i elastomer, więc tak samo jak w XCM. Wniosek możesz sam wyciągnąć. Poza tym sprawdź, jak należy zakładać tematy (regulamin)
kubzys Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 O Omedze dowiedziałem się od kolegi wyżej Ale na XCMie sam jeżdżę i jeśli nie zamierzasz szaleć to bierz xcm. Ja szalałem i amor dostał luzów po ok 400 km. Teraz po 3000km luzy są straszne, ale da się jechać. Gdybym jeździł zgodnie z przeznaczeniem tego amorka, to pewnie by mi służył jeszcze długo (i posłuży, bo na razie go nie zmieniam, bo składam drugi rower, a ten zostanie na miasto). Jeśli zamierzasz jeździć głównie do szkoły/pracy/na wycieczki po asfalcie czy lekkim lesie to bierz XCMa, ale jeśli coś ostrzejszego to raczej dołóż do tych 200 zł jeszcze 100-200 i kup np. Duro. Nie chcę cię zniechęcać, ale chcę cię jedynie ostrzec, żebyś nie bawił się nim w szybkie zjazdy i małe hopki
Lukoc Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 no ja sie wlasnie bawie w takie zjady ale takie lajtowe zjazdy czyli male hopki i takie zjady;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.