Skocz do zawartości

[rower]Pomocy w wyborze!

darass

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cześć

piszę tu bo już mam serdecznie dość z wybieraniem roweru. Czytałem czytałem i doszedłem do wniosku że kupno dwóch kółek to nie taka prosta sprawa. Wygrzebałem 3 interesujące mnie rowerki w bardzo podobnych cenach(różnica 100 zł). Trochę Info o mnie rower będzie służył raczej do jazdy po asfalcie nie planuje wycieczek po leśnych ścieżkach, zależy mi, żeby był dość szybki. Obecnie mam 84 kg wagi (zbijam ;p)przy 186cm wzrostu. A rowerki to:

1. Kellys Cliff 2011

2. Kellys Exquisite 2011

3. Scott Sportster P4 2011

Proszę was o pomoc, decyzję muszę podjąć do soboty!!

Pytałem oczywiście w sklepach ale wiadomo każdy chwali co sprzedaje.

Z góry dzięki i pozdrawiam Darek

Napisano

Ciekawy sprzęt :) na w miarę dobrym osprzęcie, ale chyba nie doczytałeś się dokładnie :P Dwa pierwsze a mianowicie rowery kellysa to rowery crossowe, a Ty szukasz czegoś głównie na szos, no i ten Scott by uszedł :) choć te oponki nie wiem czy dobrze się orientuję ale to nie slicki ;p A taki bardziej by Ci się przydaly skoro będziesz jeździł po asfalcie, do osprzętu nie ma się chyba co przyczepiać :) z deorek jako przerzutek zawiedziony na pewno nie będziesz :thumbsup:

Napisano

Tak wiem że crossowe, myślałem nad szosówką ale niestety kręgosłup trochę dokucza, więc postawiłem na coś bardziej komfortowego. I tak wymyśliłem tą trójkę. Z waszych postów wynika, że najlepiej wypada ten scott?

Napisano

Wybór nie jest taki prosty. Ogólnie osprzęt najwyższej klasy ma rzeczywiście scott (ale niewiele lepszy), ale kellys 1. ma najlepsze hamulce - hydrauliczne tarczowe. Oba kelly'sy mają lepsze tylne przerzutki niż scott. Więc musisz się zastanowić na czym Ci bardziej zależy. Ja bym Ci radził kelly'sa nr 1. Jak kiedyś będziesz chciał go zmodernizować to będzie najlepszym materiałem.

Napisano

Skoro rower ma Ci służyć przez 5 lat, a raczej na pewno jeszcze urośniesz, to lepiej wziąć ramę 21 cali.

Inaczej byłoby w przypadku roweru mtb, wtedy poleciłbym Ci rame 19 cali

Napisano
ale kellys 1. ma najlepsze hamulce - hydrauliczne tarczowe
Jeżeli potzrebuje rower na asfalt to akurat hamulce tutaj nie będą miały takiego znaczenia :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...