darass Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 cześć piszę tu bo już mam serdecznie dość z wybieraniem roweru. Czytałem czytałem i doszedłem do wniosku że kupno dwóch kółek to nie taka prosta sprawa. Wygrzebałem 3 interesujące mnie rowerki w bardzo podobnych cenach(różnica 100 zł). Trochę Info o mnie rower będzie służył raczej do jazdy po asfalcie nie planuje wycieczek po leśnych ścieżkach, zależy mi, żeby był dość szybki. Obecnie mam 84 kg wagi (zbijam ;p)przy 186cm wzrostu. A rowerki to: 1. Kellys Cliff 2011 2. Kellys Exquisite 2011 3. Scott Sportster P4 2011 Proszę was o pomoc, decyzję muszę podjąć do soboty!! Pytałem oczywiście w sklepach ale wiadomo każdy chwali co sprzedaje. Z góry dzięki i pozdrawiam Darek
beskid Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Z tych co wymieniłeś tylko Scott wypada przyzwoicie ale to jest moja propozycja:Unibike Xenon 2010 naprawdę świetna maszyna lub Unibike Zethos 2011
ProjeC19 Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Ciekawy sprzęt na w miarę dobrym osprzęcie, ale chyba nie doczytałeś się dokładnie Dwa pierwsze a mianowicie rowery kellysa to rowery crossowe, a Ty szukasz czegoś głównie na szos, no i ten Scott by uszedł choć te oponki nie wiem czy dobrze się orientuję ale to nie slicki ;p A taki bardziej by Ci się przydaly skoro będziesz jeździł po asfalcie, do osprzętu nie ma się chyba co przyczepiać z deorek jako przerzutek zawiedziony na pewno nie będziesz
darass Napisano 27 Lipca 2011 Autor Napisano 27 Lipca 2011 Tak wiem że crossowe, myślałem nad szosówką ale niestety kręgosłup trochę dokucza, więc postawiłem na coś bardziej komfortowego. I tak wymyśliłem tą trójkę. Z waszych postów wynika, że najlepiej wypada ten scott?
Sagitt77 Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Wybór nie jest taki prosty. Ogólnie osprzęt najwyższej klasy ma rzeczywiście scott (ale niewiele lepszy), ale kellys 1. ma najlepsze hamulce - hydrauliczne tarczowe. Oba kelly'sy mają lepsze tylne przerzutki niż scott. Więc musisz się zastanowić na czym Ci bardziej zależy. Ja bym Ci radził kelly'sa nr 1. Jak kiedyś będziesz chciał go zmodernizować to będzie najlepszym materiałem.
Pokres Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Witam ! Mama 15 lat i chce kupić sobie rower jest nim: Kellys Coach 2011 http://www.domenasportowa.pl/product-pol-10455-Rower-crossowy-KELLYS-Coach-2011.html Mam pewien problem. Nie wiem czy kupić ramę: 19 czy 21 mam 178wzrostu i 64kg. Ale będę jeszcze rósł. Wiadomo rower ten ma mi służyć przez 5lat. Wiec jaką ramę mam wybrać ?!
Desmond Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Skoro rower ma Ci służyć przez 5 lat, a raczej na pewno jeszcze urośniesz, to lepiej wziąć ramę 21 cali. Inaczej byłoby w przypadku roweru mtb, wtedy poleciłbym Ci rame 19 cali
ProjeC19 Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 ale kellys 1. ma najlepsze hamulce - hydrauliczne tarczowe Jeżeli potzrebuje rower na asfalt to akurat hamulce tutaj nie będą miały takiego znaczenia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.