Skocz do zawartości

[mostek] - wybór

Kuba13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuję waszej pomocy w dobraniu dobrego mostka do Dh czy dirtu, mocowanie kierownicy to 25.4. Chce przeznaczyć 100zł

Prosze o pomoc :)

Napisano

Wg mnie zdecydowanie najlepszy będzie amoeba hussar. Poszukaj na allegro lub w dobrych sklepach internetowych z częściami rowerowymi. Tam kupisz o wiele taniej,a wybór naprawdę spory. Odnośnie quarka nie mam żadnego zdania.

Napisano

NS Quark, Dartmoor albo coś z Octane One, mostek to żadna filozofia - trzeba tylko dobrać dobrą długość i średnicę. Najlepiej poszukaj na www.rowerowy.com

Napisano

Na co muszę patrzeć wybierając mostek? Mam meride matts 20-MD. Głównie jeżdżę po asfalcie, ale często robię wypad do lasków, lubię pozjeżdżać z gór. Chce zmienic mostek i kierownice, co polecacie?

Napisano

Patrz na średnicę mocowania kierownicy, długość i kąt nachylenia. Musisz się zdecydować na konkretną długość, jeśli jeździ Ci się teraz dobrze to nie zmieniaj parametrów. Pamiętaj że nie możesz założyć krótkiej kierownicy (540-640) i krótkiego mostka i odwrotnie, długiej kierownicy i długiego mostka. Do Twojego roweru nie powinieneś wkładać mostka krótszego niż 70-80mm.

Napisano

A mógłbyś coś zaproponować? Coś dobrego, trwałego, nadającego się do jazdy po górach, laskach jak i po mieście. Będę bardzo wdzięczny:)

Napisano

Proponować można, ale bez wiedzy jaki masz budżet, chcesz giętą czy prostą kierownicę, ewentualnie jakie wymiary mają aktualne części (szczególnie jeśli Ci odpowiadają, może czy chcesz szerszą, węższą kierownicę, dłuższy, krótszy mostek), może okazać się, że naprodukujemy się bez potrzeby, bo będziesz chciał coś innego.

Napisano

Nie mam żadnych oznaczeń co do rozmiarów, ani na kierownicy, ani na mostku. Wkleję link z dokładnym opisem mojego roweru, może to coś pomoże. Co do budżetu, to 200-500zł. http://www.rowerymerida.pl/produkt36/matts-20-md-rower-merida.html Coś co nadaję się do zjazdów jak i podjazdów, do jazdy po mieście, z dobrą skrętnością i wytrzymałością. Co do kształtów to nie mam żadnych oczekiwań, ważna jest funkcjonalność i jakość.

Napisano

To nie lepiej zostawić te pieniądze na widelec, a dopiero później kupować rurki?

Zaś do co wymiarów, to nie my, a Ty wiesz lepiej czy aktualny zestaw jest ok czy potrzebujesz węższej/szerszej kierownicy, krótszego/dłuższego mostka. Więc jak mamy doradzać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...