Skocz do zawartości

[Tarcza Hamulcowa]Jaki to model tarczy na zdjęciu ?

Maciek213

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tarcza o którą pytasz to Shimano SM-RT75. Występuję w 3 rozmiarach: 160, 180, 203mm. Bardzo dobrze pracuje z hamulcami Shimano. Obecnie ujeżdżam takie z Saintem i XTRem.

Tarcze typu Ashima/Alligator mogą powodować szarpanie a szybsze zużycie klocków masz gratis. Jeździłem, więc wiem. Dodatkowo Sainty wykorzystywały tylko połowę powierzchni hamującej.

Napisano

Tarcza o którą pytasz to Shimano SM-RT75. Występuję w 3 rozmiarach: 160, 180, 203mm. Bardzo dobrze pracuje z hamulcami Shimano. Obecnie ujeżdżam takie z Saintem i XTRem.

Tarcze typu Ashima/Alligator mogą powodować szarpanie a szybsze zużycie klocków masz gratis. Jeździłem, więc wiem. Dodatkowo Sainty wykorzystywały tylko połowę powierzchni hamującej.

dzięki na taką odpowiedź czekałem :)

Napisano

Podłączam sie pod post Schwefel jesli chodzi o tarcze shimano ulegają tylko tarczom Hope. Obecnie założyłem 203 Avida G2, którą kupiłem razem z zaciskiem code, coprawda. Ale u mnie code pracuje z tarcza XT (jest o niebo sztywniejsza, przez aluminiowy pałąk)), a w drugim rowerze zacisk SLX z tarcza G2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...