Skocz do zawartości

[Opony]Kenda Flame 26 x 3.0 do Kross sign fr2 - czy wejdą?

biker245

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jak w temacie, mam kross'a sign fr2 (amor - Rock Shox Pike 409 U-Turn ) i zastanawiam się nad założeniem opon kenda flame 26 x 3.0; w zw. z tym mam pytanie, czy ktoś próbował coś takiego zrobić, tzn. chodzi mi o to, czy takie opony się do tego krossa zmieszczą? pytam, bo trochę nie uśmiecha mi się kupić opon, które później być może okaże się, że nie wejdą

Napisano

Taki szpan bike waćpanie w grodzie wyjdzie, zaiste winno tak nie być gdyż ten rower w lesie na agresywnym protektoracie jeździć musi, a Pike naprawdę powiadasz że 2.6 pomieścić może szerokości opony? Zdawać mi się mogło zawsze że 2.5 wejść może i trochę luzu zostanie.

Napisano

po to te inne opony (ewentualnie właśnie Kenda Flame), bo na tych co są teraz (Schwalbe Space) trochę ciężko się jeździ gdyż mają strasznie kanciasty bieźnik, a ja nie tylko po lesie jeżdżę

Napisano

Lepiej weź sobie jakieś Schwalbe Table Top, Kendy SBE 2,35 albo Maxxisy Holy Roller, takie cegły nie mają sensu.

Napisano

dokładnie i nie zdziwiłbym się, że takie grube flamy będą się toczyły podobnie jak space ;) ponadto komplet waży około 2,2kg! czyli tyle co np 4 table topy, które na asfalcie całkiem fajnie się toczą, a w lesie na jakiś niewymagających trasach myślę że też będą dawały rade

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...