KamilT Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 Szperając po Allegro zauważyłem aukcje pewnej MP3. Stwierdziłem ,że skoro wejście słuchawkowe w mojej Nokii jest zepsute, przyda mi się MP3. Wszedłem więc w kategorie MP3 i jak to w naturze sknery bywa, sortowanie od najtańszych. Moim oczom ukazała się "empetrójka" za 1,60. Wiadomo, Chińczyk w 200%, ale czy istnieje coś ,czego Chińczycy nie podrobili? http://allegro.pl/k120-odtwarzacz-czytnik-microsd-mp3-full2010-do4gb-i1724612090.html Tak się zastanawiam... Jest sens kupowania takiej mp3? Fajna , mała , idealna na rower , wygodny ten klips. Kupilibyście?
zeflo Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Niby 1,60 , ale przesyłka zawyżona Na czymś musi zarobić z sumie. A co do samej Mp3 , nie spodziewaj się po tym za dużo. Kumpel miał jakąś chińską kiedyś , to kabel jack od słuchawek mu odpadł po paru dniach
Garp Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Najtańsza sensownie grająca MP3 to SanDisk Clip. Jak się zakręcisz to za 50 zł można kupić używaną 2Gb.
Mod Team Franio Napisano 22 Lipca 2011 Mod Team Napisano 22 Lipca 2011 Nie kupuj tego, jeśli słuchu stracić nie chcesz. Wstrzymaj się, dołóż parę groszy i kup coś sensownego. Jeśli z klipsem, to polecam SanDisk Sansa Clip/Clip+. Sam użytkuję Sansę Clip+ 4GB.
Crazyk Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 @KamilT, niby MP3 za 2zł, z wysyłką ponad 20, karta drugie tyle. Sam ostatnio na szybko potrzebowałem jakiegoś odtwarzacza na rower i zakupiłem ten: http://allegro.pl/mp3-odtwarzacz-mini-klips-2gb-wakacje-hit-lata-i1710455894.html Oczywiście słucham go z innymi słuchawkami (CX300 II) więc na temat dołączonych (pewnie są dość słabe) się nie wypowiadam. @Franio, bez obrazy, ale nie pieprz głupot Słuchając muzyki z takiego odtwarzacza słyszę minimalną stratę jakości w stosunku do poprzedniego, jednak mimo wszystko jakość dźwięku jaki wydobywa z siebie ten MP3 jest dobra i dla mnie w zupełności wystarczająca. Największy wpływ na jakość muzyki mają słuchawki i jakość samego utworu. Stracić słuch? Śmieszne to było..
ikavior Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Polecam na rower http://www.nokaut.pl/szukaj/odtwarzacze-mp3-i-mp4/sony-w253.html na mydeal.pl z miesiąc temu była do kupienia za 149 zł
Mod Team Franio Napisano 22 Lipca 2011 Mod Team Napisano 22 Lipca 2011 Crazyk, mam w tej chwili dwie MP3-ki. Taką za parę złotych i Sansę, za którą też wiele nie dałem, bo 90zł (OEM). Dla mnie jakość dźwięku w obu grajkach jest nieporównywalna, choć zanim nabyłem Clipa, dźwięk w tej no name wydawał się ok. Nie wiem od czego to zależy, ale znajomy ma podobne ustrojstwo, a wygląda i brzmi już nieco lepiej. Moim zdaniem takie wyroby to masówka, zależy na co trafisz. Ze swojej strony nie polecam odtwarzaczy za 5 czy 10zł. Wydaje mi się, że lepiej trochę dołożyć, ale mieć coś na lata. To tak jak z rowerem, bo przecież 20 kilogramowy makrokesz też jeździł będzie.
Crazyk Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 @Franio, na pewno taki masowy chińczyk (Bo tak jest) może ustępować trochę lepszemu odtwarzaczowi, ale z drugiej strony nie musi to być od razu badziew nie nadający się do niczego. Bo uwierz mi, pomimo niskiej ceny da się tego słuchać Co do trwałości. To tylko elektronika, i czy droga czy tania - może się zepsuć. Mamy 2 lata gwarancję. Później jest loteria, jak ze wszystkim
nanek3 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Sandisk SansaClip. Polecam jak najbardziej, jakość dźwięku jest nieporównywalna, na dobrych słuchawkach (AKG K530) przebija pc i wszystkie laptopy, jedyne czego nie przebije to dobrej klasy kompakt. Ma również możliwość odtwarzania formatu FLAC! Co prawda cały album jako jedną piosenkę, ale odtwarza. Miałem kiedyś chinola, strasznie mulił, był brzydki i padł po miesiącu.
KamilT Napisano 22 Lipca 2011 Autor Napisano 22 Lipca 2011 Z kartą SD to nie problem ,bo w telefonie leży niepotrzebna Kupić, nie kupie. Czekać min. 3 tygodnie na nieznany towar , dziekuje. Do tego liczba negatywów od gościa... Myślę ,że dużo do jakości dźwięku zależy od słuchawek i equalizera. Ipod mojej siostry gra o wiele lepiej niż jej stara Mp3. Ale podczas jazdy rowerem jakoś nie będę wypatrywał różnic w jakości pomiędzy odtwarzaczami ,a cieszył się z jazdy,bądź umilał sobie podjazdy pod te góryy ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.