Skocz do zawartości

[Suport] skrzypienie podczas jazdy.

dybzik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Kupiłem całkiem nie dawno rower, Kross Raven Steppen. Mam z nim problem a raczej z suportem, otóż: po 2 lub 3 tygodniach od kupna zaczęło coś skrzypieć w suporcie. Odkręciłem korby, wyjąłem ośkę jednym słowem rozebrałem to. Było mało smaru więc dałem trochę i założyłem nowe łożyska (wianki). Poskładałem wszystko i jest ok. Pojeździłem 1 lub 2 tyg i znowu zaczyna skrzypieć. W czym jest problem?

Napisano

Wymień suport na łożyska wkład taki kosztuje 20-25zł i po sprawie a o wiele mniej przy nim trzeba robić i jest sztywniejszy;) jeżdżę i polecam :) nie ma sensu bawić się już w kulki miskę i ośkę :P

Napisano

mario1979 wydaje mi się ze gdyby była krzywa to zmiana łożysk nic by nie dała.

ProjeC19 czy to jest konieczne? Kupiłem rower i nie mam za bardzo chęci wkładać w nie go dalej. Jest jeszcze jakaś możliwość?

Napisano

Hehe gwarancja raczej w tym rowerze jej nie ma już :P Raczej jest to najlepsze wyjście z sytuacji a koszty nie są wielkie a różnica duża :)

Napisano

Rower jest nowy ale w sklepie stał rok albo dwa. Mam gwarancję na rok ale tylko na ramę. Byłem w tym sklepie to powiedzieli mi żebym po prostu go rozkręcił i nasmarował ewentualnie wymienił wianki.

Napisano

ProjeC19 czy to jest konieczne? Kupiłem rower i nie mam za bardzo chęci wkładać w nie go dalej. Jest jeszcze jakaś możliwość?

30 zł to jest dokładanie?? Więcej stracisz jak z tym szajsem będziesz się bawił a efektu nadal nie będzie.

Napisano

beskid ja swój suport na łożyskach kupiłem za 25zł w sklepie :P przejechałem już jakieś 1200km i jest ok:P Na kulkach trzeba kontrować luz, coraz trzeba wymieniać wianki, ośkę, miskę :P

Napisano

Więc posłucham się waszych rad i pewnie kupię to. Możecie mi podać pełną nazwę czy typ tego suportu? Jestem trochę zielony co chodzi o nazwy więc proszę o wyrozumiałość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...