Skocz do zawartości

[Kask] full face

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym sobie kupić kask full face niestety nie do enduro/DH/FR tylko do mojego scotta aspecta 30. Czy będzie on pasował, ponieważ zwykłe kaski średnio mi się podobają.

Z góry dzięki za odpowiedzi! :icon_mrgreen:

Pozdrawiam Paweł.

EDIT:

Wiem że rower ma geometrię turystyczną ale ja jeżdżę dość agresywnie.

Napisano

Sobie odpuść... Będziesz wyglądał jak pajac i jak napisał Timon - ugotujesz się... Podstawowy FF to będzie jakieś 150-180zł; w tej cenie można już trochę przebierać w markach i modelach.

Dla przykładu:

Specialized Propero - sam używam tego modelu i bardzo sobie chwalę (chociaż to już wyższa półka cenowa i nie wiadomo jak się skończy aukcja)

Met Dedalo - porządny kask znanej i lubianej firmy - z budżetowych mój nr 1

Met Crossover - nowy kask więc nie mnie oceniać wykonanie ale wygląda nieźle

Garneau Arcterus - w miarę porządna firma która w ostatnich latach znalazła sporo nowych sympatyków, chociaż nie wypada najtaniej

Alpina Spice - kolejna firma z tych "mniejszych koncernów" ale użytkownicy kasków tej firmy z reguły je sobie cenią

Jeżeli możesz/chcesz trochę dopłacić to jest jeszcze Giro Rift - bardzo porządny kask o szerokim zastosowaniu (niższych modeli tej marki nie polecam z racji kiepskiej wentylacji)

To są kaski znalezione tak w sumie na szybko ale dają pogląd na co warto zwrócić uwagę...

Jeżeli jednak nie chcesz nic z kasków tego typu to bardziej rozglądał bym się za orzechami - TEN wydaje się całkiem niezły...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...