PawciuMTB Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Witam, chciałbym sobie kupić kask full face niestety nie do enduro/DH/FR tylko do mojego scotta aspecta 30. Czy będzie on pasował, ponieważ zwykłe kaski średnio mi się podobają. Z góry dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam Paweł. EDIT: Wiem że rower ma geometrię turystyczną ale ja jeżdżę dość agresywnie.
Timon92 Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Ugotujesz się. No chyba że chcesz coś pokroju MET'a Parachute ale to już grubsza kasa.
PawciuMTB Napisano 19 Lipca 2011 Autor Napisano 19 Lipca 2011 Oglądałem Meta u mnie w rowerowym 600zł. A coś z normalnych full face w miarę lekkich i tanich?
Lextalionis Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Sobie odpuść... Będziesz wyglądał jak pajac i jak napisał Timon - ugotujesz się... Podstawowy FF to będzie jakieś 150-180zł; w tej cenie można już trochę przebierać w markach i modelach. Dla przykładu: Specialized Propero - sam używam tego modelu i bardzo sobie chwalę (chociaż to już wyższa półka cenowa i nie wiadomo jak się skończy aukcja) Met Dedalo - porządny kask znanej i lubianej firmy - z budżetowych mój nr 1 Met Crossover - nowy kask więc nie mnie oceniać wykonanie ale wygląda nieźle Garneau Arcterus - w miarę porządna firma która w ostatnich latach znalazła sporo nowych sympatyków, chociaż nie wypada najtaniej Alpina Spice - kolejna firma z tych "mniejszych koncernów" ale użytkownicy kasków tej firmy z reguły je sobie cenią Jeżeli możesz/chcesz trochę dopłacić to jest jeszcze Giro Rift - bardzo porządny kask o szerokim zastosowaniu (niższych modeli tej marki nie polecam z racji kiepskiej wentylacji) To są kaski znalezione tak w sumie na szybko ale dają pogląd na co warto zwrócić uwagę... Jeżeli jednak nie chcesz nic z kasków tego typu to bardziej rozglądał bym się za orzechami - TEN wydaje się całkiem niezły...
PawciuMTB Napisano 21 Lipca 2011 Autor Napisano 21 Lipca 2011 No nie wiem, może poczekam jeszcze trochę i trafię na okazję z met parachute
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.