Skocz do zawartości

[pedały] Problem z pedałami .

pawelok16

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej,

Podczas dzisiejszej przeprawy rowerem po okolice nagle odpadł mi pedał. Gdy chciałem go dokręcić ( ponieważ z nim wizualnie było wszystko ok ) okazało się, że to wina tej rzeczy ( właśnie nie wiem jak to nazwać ) do, której przykręca się pedał, została uszkodzona ( gwint się wykruszył i nie można było do tego przykręcić pedału ) . Czy jest możliwość dokupienia owej rzeczy .? Jak ona się w ogóle nazywa.?

Rower jest nowy czy jest sens zgłaszać się z kartą gwarancyjną do serwisu .? Czy w ogóle takie rzeczy podlegają gwarancji .?

Z góry dzięki za pomoc i sry za błędy, ale post pisany na szybko

Napisano

Nie wiem czy mi się opłaca oddawać na gwarancję, ponieważ rower został zakupiony w internecie LINK. Więc musiałbym odesłać go do nich, jak wiadomo koszt wysyłki jest drogi . Chyba, że gdzieś w lublinie znajduje się oficjalny serwis UNIBIKE, orientuje się ktoś ?

Ile kosztował by zakup " ramiennia korby " ?

Czy dałoby radę dokupić tylko z jednej strony, czy trzeba od razu kupić cały zestaw czyli z dwóch stron ?

Napisano

Mozna tez nagwintowac na nowo i dac taka jakby wkladke w wlasciwym gwintem. Szczegolow niestety nie znam, poszukaj na forum, ostatnio tutaj gdzies o tym bylo. A co do kupna jednego ramienia, poszukaj na allegro moze akurat, jednak szczerze mowiac watpie.

• Mod Team
Napisano

Może nie trzeba będzie całego roweru odsyłać na gwarancję. Kumpel kiedyś kupił makrokesza, po 2 dniach miał to samo, wyrobione mocowanie pedała w korbie. napisał do sprzedawcy ze chce oddać rower, że mu złom wepchali i że wysyłać na gwarancję mu się nie opłaca, to mu przysłali nową korbę :).

Tak czy inaczej, korby Suntoura to sh*t, najlepiej zainwestuj w coś od Shimano, od Alivio na Octalinku w górę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...