pawelok16 Napisano 17 Lipca 2011 Napisano 17 Lipca 2011 hej, Podczas dzisiejszej przeprawy rowerem po okolice nagle odpadł mi pedał. Gdy chciałem go dokręcić ( ponieważ z nim wizualnie było wszystko ok ) okazało się, że to wina tej rzeczy ( właśnie nie wiem jak to nazwać ) do, której przykręca się pedał, została uszkodzona ( gwint się wykruszył i nie można było do tego przykręcić pedału ) . Czy jest możliwość dokupienia owej rzeczy .? Jak ona się w ogóle nazywa.? Rower jest nowy czy jest sens zgłaszać się z kartą gwarancyjną do serwisu .? Czy w ogóle takie rzeczy podlegają gwarancji .? Z góry dzięki za pomoc i sry za błędy, ale post pisany na szybko
seker1995 Napisano 17 Lipca 2011 Napisano 17 Lipca 2011 Ta rzecz to ramię korby. Jeśli masz gwarancję to oddawaj :)
pawelok16 Napisano 17 Lipca 2011 Autor Napisano 17 Lipca 2011 Nie wiem czy mi się opłaca oddawać na gwarancję, ponieważ rower został zakupiony w internecie LINK. Więc musiałbym odesłać go do nich, jak wiadomo koszt wysyłki jest drogi . Chyba, że gdzieś w lublinie znajduje się oficjalny serwis UNIBIKE, orientuje się ktoś ? Ile kosztował by zakup " ramiennia korby " ? Czy dałoby radę dokupić tylko z jednej strony, czy trzeba od razu kupić cały zestaw czyli z dwóch stron ?
Eper Napisano 17 Lipca 2011 Napisano 17 Lipca 2011 Mozna tez nagwintowac na nowo i dac taka jakby wkladke w wlasciwym gwintem. Szczegolow niestety nie znam, poszukaj na forum, ostatnio tutaj gdzies o tym bylo. A co do kupna jednego ramienia, poszukaj na allegro moze akurat, jednak szczerze mowiac watpie.
Mod Team sznib Napisano 18 Lipca 2011 Mod Team Napisano 18 Lipca 2011 Może nie trzeba będzie całego roweru odsyłać na gwarancję. Kumpel kiedyś kupił makrokesza, po 2 dniach miał to samo, wyrobione mocowanie pedała w korbie. napisał do sprzedawcy ze chce oddać rower, że mu złom wepchali i że wysyłać na gwarancję mu się nie opłaca, to mu przysłali nową korbę . Tak czy inaczej, korby Suntoura to sh*t, najlepiej zainwestuj w coś od Shimano, od Alivio na Octalinku w górę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.