cavarr Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam ponownie, Graty są już u mnie, ale są również problemy. Za żadne skarby nie mogę zmusić przerzutki do zalecanej pozycji pracy. Nawiązując do tego filmiku - minuta 3:00 nie mogę ustawić tych 6mm i żadna regulacja nie pomaga - u mnie jest z 26mm. Przeczytałem już masę tutoriali, jeszcze więcej obejrzałem i lipa. Przerzutka to http://allegro.pl/przerzutka-sram-x-7-tylna-nowa-super-cena-i1722464373.html
cavarr Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam, Takie zadziory to normalna sprawa w zębatkach przednich ?? Znajdują się one na środkowej zębatce i jest ich z 6 sztuk.
cavarr Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Napisano 6 Sierpnia 2011 No to czekają mnie następne zakupy ehhhhhhhh. Wystarczy wymienić tylko zębatki, czy całą korbę też zalecacie ?? Edit. Forumowicze pomocy . Co mam zrobić, kupić nową korbę, czy olać sprawę i przywalić młotem w miejsca zainteresowane kasiorą(czytaj połamane zęby), aby doszło do ładu. Sam już nie wiem. Stara korba to Shimano Dual SIS 44-32-24(chyba), a nowa... Shimano FC-M411 ??, tylko ile zębów wybrać ?? I do tego pewnie nowy suport by się przydał, jaki ?? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Może coś na octalink ?? FC-M470 Nie powiem, ale całą ta sytuacja z deka przytłacza mnie znacząco, a dokładnie mój pustawy portfel. Nawalił hak, a tu "cały" osprzęt do wymiany. Interesem życia bym tego nie nazwał. Parę setek więcej i miałbym porządną A2 na X-7.
KenjiX1G Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Na Twoim miejscu, przyjąłbym zasadę - działa? jeśli tak to jeździć, aż przestanie. Tak naprawdę, to co kawałek doradza się, zmienić to, zmienić to, do roweru doskonałego dążąc Jeździj ze świadomością, że to trzeba będzie wymienić jak wpadną dodatkowe pieniądze, bo moim zdaniem tak do zera się spłukiwać nie powinno, zawsze może coś wypaść ale nie wnikam w cudze zarządzanie portfelem! moja wypowiedź jest moją opinią.
cavarr Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam, No pewnie tak będzie trzeba zrobić, tylko jakoś będzie trzeba wyrwać te złamane zęby, da się radę . Co do mojej starej korby to małe sprostowanie: Jest to Shimano FC-TY40 R170 42-34-24, a przerzutka przednia to Sram SX4 na 42T. Czy jeżeli jakbym zmieniał korbę to nowa musi być też 42, tak jak to jest napisane na przerzutce ?? Co z resztą zębatek, muszą być 34/24 czy tu już jest dowolność ?? Co z wartością 170, w nowej korbie musi być 170 czy może też być 175. Jaki do tego suport polecacie, bo stary pewnie nie się nie sprawdzi. Suport do nowej korby M411 42/32/22(kwadrat)(najczęściej spotykana) mam wybrać 123mm czy 126mm, jaka firma/model. Na aukcjach polecają do M411 42/32/22(kwadrat) suport BB-UN26, UN28 (123mm), ale opinie dla UN26 są diabelnie niepochlebne. Myślałem również o M131, ale ta budżetówka również nie ma za dobrych opinii. Mufa jak to zmierzyć, jak sprawdzić typ gwintu(uk, it, iso...) ?? Edit: To jest mufa ? >> Mierzymy od środka ?? A typ jak sprawdzamy ??
zeflo Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Tak, na tym zdjęciu pokazana jest mufa , niestety z ułamaną miską od suportu Mam nadzieje że to zdjęcie nie jest twojego autorstwa Jaką masz ramę ? Podejrzewam że rozmiar suportu powinien być standardowy Co do największej zębatki , to największą jaką możesz założyć to 42 zęby
cavarr Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 zeflo jak masz czas i chęci to napisz jeszcze jaki suport byś proponował do M411. ps. to nie moje
zeflo Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Myślę że każdy suport na łożyskach maszynowych powinien posłużyć
cavarr Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 Sorry, ale nie znam się na suportach, a łożyskach maszynowych nie mam pojęcia. Moje pytanie dotyczyło jakiegoś konkretnego modelu, który jest sprawdzony i nie kosztuje dużych pieniędzy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.