Skocz do zawartości

[Amortyzator]Zoom - zalewanie olejem

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Wątpie, żeby nawet najlepszy olej coś tu pomógł - nawet jeżeli coś zaczęłoby się ruszać to i tak o amortyzacji można tylko pomarzyć.

Jeżeli bardzo chcesz zalewać to najlepiej olej do amortyzatorów motocyklowych (który może przewyższyć koszt amortyzatora) lub tańszy silnikowy do goleni ze sprężyną.

Nie zdziwiłbym się również, gdyby po nalaniu wszystko wyciekło dołem.

Napisano

Czy można wlać do środka olej albo płyn aby nasmarować sprężyne? Jak tak to co mam wlać do środka?

http://allegro.pl/amortyzator-26-zoom-327-na-ahead-wyprzedaz-i1696000134.html <--- to jest ten amortyzator

On działa bo go dzisiaj kupułem ja się chce tylko dowiedzieć jak zabezpieczyć amortyzator żeby cały czas działał.

On działa bo go dzisiaj kupułem ja się chce tylko dowiedzieć jak zabezpieczyć amortyzator żeby cały czas działał.

Ponieważ poprzedni amortyzator mi się zablokował

Napisano

Znajomy ma w widelcu tego pokroju centymentrowy luz na goleni. Czyli jeżdżąc na rowerze z tym "amorem" igra sobie z życiem :icon_mrgreen: Zalanie chyba by niewiele pomogło :icon_mrgreen:

Napisano

w dodatku 327 nie posiada żadnej sprężyny, ma sam elastomer, dlatego to chodzi jak chodzi, miałem to i zalałem kujawskim. UGINA się po dzisiejszy dzień

Napisano

Obawiam się, że zalanie nie poprawi pracy jedynie opóźni moment zatarcia. Na pewno nie uchroni przed luzami, a jeśli nie wycieknie dołem to wypluje olej górą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...