lubierowery12345 Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 Czy można wlać do środka olej albo płyn aby nasmarować sprężyne? Jak tak to co mam wlać do środka? http://allegro.pl/amortyzator-26-zoom-327-na-ahead-wyprzedaz-i1696000134.html <--- to jest ten amortyzator
Mod Team safian Napisano 12 Lipca 2011 Mod Team Napisano 12 Lipca 2011 Wątpie, żeby nawet najlepszy olej coś tu pomógł - nawet jeżeli coś zaczęłoby się ruszać to i tak o amortyzacji można tylko pomarzyć. Jeżeli bardzo chcesz zalewać to najlepiej olej do amortyzatorów motocyklowych (który może przewyższyć koszt amortyzatora) lub tańszy silnikowy do goleni ze sprężyną. Nie zdziwiłbym się również, gdyby po nalaniu wszystko wyciekło dołem.
lubierowery12345 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Napisano 12 Lipca 2011 Czy można wlać do środka olej albo płyn aby nasmarować sprężyne? Jak tak to co mam wlać do środka? http://allegro.pl/amortyzator-26-zoom-327-na-ahead-wyprzedaz-i1696000134.html <--- to jest ten amortyzator On działa bo go dzisiaj kupułem ja się chce tylko dowiedzieć jak zabezpieczyć amortyzator żeby cały czas działał. On działa bo go dzisiaj kupułem ja się chce tylko dowiedzieć jak zabezpieczyć amortyzator żeby cały czas działał. Ponieważ poprzedni amortyzator mi się zablokował
martinw Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 Znajomy ma w widelcu tego pokroju centymentrowy luz na goleni. Czyli jeżdżąc na rowerze z tym "amorem" igra sobie z życiem Zalanie chyba by niewiele pomogło
Danielasty Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 w dodatku 327 nie posiada żadnej sprężyny, ma sam elastomer, dlatego to chodzi jak chodzi, miałem to i zalałem kujawskim. UGINA się po dzisiejszy dzień
Niedzwiedz1 Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Obawiam się, że zalanie nie poprawi pracy jedynie opóźni moment zatarcia. Na pewno nie uchroni przed luzami, a jeśli nie wycieknie dołem to wypluje olej górą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.