przetak12 Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Szukam roweru do 2800zł mam 13 lat trenuje na krossie v5 z 2007r i chcę coś lepszego bo na wyścigach zajmuje top 10 a troche mi brakuje do pudła więc jaki rower polecacie musi być sztywna rama.
Przem00 Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Nie słyszałeś nigdy powiedzenia "Nie XTRy napędzają rowery" ? Nie obwiniaj roweru o to, że na wyścigach nie stajesz na podium
rybciasum Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Może i tak ale jednak jak jego hex 14kg waży a konkurencji 10kg no to pewnie jakaś różnica w czasach jest przez to
przetak12 Napisano 8 Lipca 2011 Autor Napisano 8 Lipca 2011 Nie słyszałeś nigdy powiedzenia "Nie XTRy napędzają rowery" ? Nie obwiniaj roweru o to, że na wyścigach nie stajesz na podium Kolejny co pisze bez sensu trenuje po 20-40 km w terenie co 2 dni więc jak na 13 latka to dobrze.
beskid Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Ale Twoje pytanie też dziwnie brzmi bo idąc tym tokiem rozumowania to po zakupie czegoś powiedzmy za 6 tys i więcej powinieneś zacząć wygrywać a to by było zbyt proste aby było prawdziwe
ziemian Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Z takim wzrostem możesz mieć problem ze znalezieniem czegoś sensownego. Chyba że bierzesz pod uwagę jakieś używki.
Krzyq Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Myślę, że z http://www.rowerymerida.pl/produkt24/matts-tfs-500-v-rower-merida.html powinieneś być zadowolony, niestety wiele marek zaczyna rozmiary swoich ram od 17cali dlatego też zlinkowałem Meride. Sam mam w domu 3 meridy i spisują się bardzo dobrze.
tobo Napisano 9 Lipca 2011 Napisano 9 Lipca 2011 1. Owszem, "nie xtry...." ale chyba każdy jest w stanie odczuć dobrodziejstwo różnicy kilku kilogramów. 2. Rower droższy oznacza też często możliwość wyboru geometrii bardziej sportowej, której nie mają "spacerówki" Wg mnie oba czynniki mają wpływ na osiągi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.