Skocz do zawartości

[amor przód] Raidon - różnice w rocznikach i końcówka do pompowania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazłem fajnego powietrznego Raidona RL z piwotami LINK, tylko jest on z rocznika 2008. i tu pytanie: czy 2008 jest gorszy/lepszy niż 2009/10/11 ?

Bo amor musi być z piwotami a to jest jedna z tańszych propozycji z piwotami, bo reszta na allegro jest tylko pod tarcze.

I drugie pytanie: Jak wygląda końcówka do pompowania od Raidona? Bo nie wiem czy będę musiał zakupić pompkę czy może obejdzie się ze zwykłą pompką tylko z odpowiednią końcówką?

Jak ktoś ma to prosiłbym o fotkę końcówki.

Z góry dzięki i pozdRower

Napisano

Roczniki 2008 i 2009 nie różnią się niczym. W 2010 zmienił się tłumik, ma już regulację tłumienia powrotu (wcześniej tylko w wersji sprężynowej). W 2011 zmieniło się pokrycie górnych goleni. I to właśnie nad tym rocznikiem warto się zatrzymać.

Końcówka to zwykły Schrader, ale nie napompujesz widelca pompką, której używasz do dętek. Po prostu się nie da.

30zł drożej masz 2011 LOD: Allegro Jeżeli nie zależy Ci na manetce (taka wersja kosztuje ponad 500zł) to naprawdę dobra propozycja.

Napisano

Fenthin, dzięki. Nad tym amorkiem który podałeś też myślałem i wezmę go.

A co do pompki to ja oprócz takiej zwykłej do dętek mam też taką inną z wymiennymi końcówkami i chyba mam właśnie taką końcówkę.

Ale i tak wcześniej czy później sobie pompkę kupię.

Temat do zamknięcia, chyba że ktoś zna jeszcze jakieś różnice w rocznikach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...