Skocz do zawartości

[Kolano] Nadbudówka / Zespół tarcia powięzi

gewur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Od jakiegoś czasu zmagam się z bólem lewego kolana - głównie podczas wysiłku (Trening rowerowy).

Konsultowałem problem z specjalistami oraz przeszedłem kompleks rutynowych badań (RTG / MR / test łękotek) Niby wszystko ok ale ciągle boli. Zalecenia lekarza - Rozbudowa 4głowego / nie przejmować się bólem - minie.

Od jakiegoś czasu zaobserwowałem nadbudówkę (zdjęcie)

kolanoproblem.jpg

Dodam tylko ze "zwapnianie" tego wyrostka jest praktycznie 2x większe od nogi prawej.

Co w takiej sytuacji powinienem zrobić ? Kontynuować trening ? Jakiś pomysły / sugestie co do rozciągania nogi ?

Opcja lekarza oczyścicie nie wchodzi w dyskusje bo po analizie informacji zamierzam się tam pojawić.

Pozdrawiam.

Napisano

Taką samą diagnozę otrzymałem od mojego lekarza ale robiłem tylko RTG. Mam nadzieje że u mnie nic podobnego się nie wydarzy. A przy okazji badania robiłeś prywatnie czy nie i czy na wszystkie miałeś skierowania?

Napisano

Badania wyciągnąłem z NFZ :) Oczyścicie skorzystam z Polskiego prawa i obowiązków i załatwiłem sobie krótszy czas oczekiwania aczkolwiek i tak był masakryczny !

Konsultacje i badania łękotek zrobiłem prywatnie.

Czytaj - zaoszczędź kasę i zrobi max badań państwowo (za coś się płaci podatki) a następnie z całym zestawem badań/ wyników dopiero idź prywatnie do wybitnego ortopedy - wówczas nie będzie od Ciebie wyciągał kasy na kolejne wizyty tylko będzie miał cały obraz do postawienia diagnozy.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...