djpit Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Witam, chciałem nasmarować łożyska w widelcu. Mam taki rower "marketowy" więc jakościowo szmelc... ale mniejsza. Po dokręceniu śrub widelca chodzi źle i za sztywno, po poluzowaniu jest luz ... nieda się go wyregulować optymalnie więc pewnie łożyska... Jak to dziadostwo rozebrać? Wykręciłem imbusa u góry, odkręciłem śruby poniżej tyle ile się dało i dalej coś trzyma... w środku już żadnych śrub nie widzę... jak się to demontuje ?
seker1995 Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 jeżeli masz stery na 1 1/8 cala to wyjmij taką plastikową opaskę przeciętą z boku, a jak dalej nie wyjdzie to walnij mocno w rurę sterową. Kolega raz tak miał, że mu tak jakby zassało i też nie mógł wyjąć, trzeba było mocniej walnąć i wyszło
lyndowss Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Ciągniesz mostek do góry i wyciągasz. Po mojemu to za szybko dokręcasz. Musisz to robić delikatnie i małe obroty górne śruby. Jak marketowy i łożyska padły to zadaj sobie pytanie czy warto w niego inwestować.
djpit Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Napisano 24 Czerwca 2011 nieudało mi się tego rozebrać, ale zobaczyłem przez szparę że łozyska porobiły dziury w tej tuleji prowadzącej więc kaplica. Rower raczej na szrot, a szkoda bo kupiłem nową felgę Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.