compte Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Cześć, jakieś dwa tygodnie temu kupiłem sobie Ghosta EBS1 (2010). Wszystko ładnie, pięknie tylko coś mi się z lewym pedałem dzieje. Podczas pedałowania, gdy "schodzi z górnej pozycji" słychać stukot, takie jakby kliknięcie... Później troszkę niżej. Zawsze w tym samym miejscu. Nie musi być duży nacisk. Prawy pedał jest tak jakby luźniej dokręcony, można nim poruszać (nie mam namyśli obracania), lewy - z nim jest problem - jest bardzo mocno dokręcony i ani drgnie. Co radzicie?
lyndowss Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Dokręć te śrubki które dokręcają metalowa obręcz w kolorze czarnym. Łożyska są źle skręcone. Musisz je poprawić. Prawy jest za słabo skręcony, a lewy za mocno. Będziesz potrzebował do tego Klucza nasadowego. Jeżeli kupiłeś w sklepie stacjonarnym i możesz podjechać to zrób to i niech poprawią. Jeżeli nie to zrób sam. to nic trudnego.
piotrek87 Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 problem powszechny, przyczyn moze byc wiele. u mnie prawdopodobnie to bylo wlasnie dokrecenie pedalu, ale mozliwe ze masz cos suportem. przeczytaj watek http://www.forumrowerowe.org/topic/90946-suport-cykanie-podczas-pedalowania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.