Skocz do zawartości

[Ankieta] Level A8 2009 vs Level A8 2011

emotive

Level A8 2009 vs Level A8 2011   

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który wg Ciebie jest lepszy?

• Kross Level A8 2009
    • Kross Level A8 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Który z tych dwóch rowerków wg Was prezentuje sie lepiej i który byscie wybrali biorąc pod uwagę atrakcyjność roweru i wygodę z jazdy?

Napisano

brt0555 ok, dziękuje :) Poczekam jeszcze na głosy od innych użytkowników ewentualnie ich sugestie :)

Pozdrawiam serdecznie.

emotive

Napisano

Wybór nie jest aż taki oczywisty. W modelu 2009 otrzymujesz napęd o jedną grupę wyżej w hierarchii Shimano oraz masz lepsze hamulce. Jednak w modelu 2011 masz bardziej rozwojowy napęd 3x10 i lepszy amortyzator. Zmiana z 3x9 na 3x10 będzie wymagała jednoczesnego kupna kasety, łańcucha i manetek (przynajmniej prawej). Gdyby kosztowały tyle samo, wziąłbym model 2011, ale różnica to 400 zł na korzyść 2009... Może nie potrzebujesz roweru na teraz? Po wakacjach w mudserwisie mają już obniżki cen na rowery z danego sezonu. Gdybyś mógł trochę poczekać, moim zdaniem warto zainwestować w tegoroczny model.

Napisano

Wafel jak tez słusznie zauwazyłes dokładnie mam z tym dylemat. :/ Aczkolwiek nie ukrywam ze szukam rowerku na teraz. I cały czas zadaje sobie te samo pytanie czy wziąć rocznik '09 czy '11. I przyznam że jestem w kropce. Widze że co do wyboru rocznika A8 zdania forumowiczów sa podzielone, nie mniej jednak sonda stoi po stronie A8 z rocznika '09. To jest tak jak z miłością, że serce lgnie do jednego a rozum do drugiego hehe :)

Na obecną chwilę stoję delikatnie po stronie rocznika '09. No chyba że ktoś mnie jeszcze przekona na model'11 ;) Wyczekuje jeszcze na Wasze głosy i sugestie odnośnie wyboru ;)

Pozdrawiam gorąco.

emotive

Napisano

2011 nie ma lepszego amora chyba? Bo 2009 miał Torę o ile dobrze kojarzę? A 2001 Recona? Ja jestem za starszym modelem - lepszy osprzęt, a ramy podobne. Poza tym na obu rowerach będziesz miał dużo przyjemności, bo to już konkretne sprzęty.

Napisano

ok, dziękuje Wam Panowie za sugestie odnosnie wyboru :)

Ostatecznie wybór padł na Krossa Level A8 z rocznika 09. W którego zaopatrzę się w nadchodzącym tygodniu.

Pozdrawiam serdecznie :)

emotive

Napisano

radek23 tak miałem je okazje zobaczyć na zywo. I przyznam szczerze że oby dwa roczniki '09 jak i '11 robią satysfakcjonujące wrażenie i nie sposób zdecydować się na jeden z nich, dlatego też postanowiłem założyć ten temat ;)

Napisano

Ja zastanawiam sie szczerze mowiac tak jak Ty nad Krossem 2009 z tego wzgledu iż ma z przodu rock shoxa tore air. Z drugiej storny troche szkoda, ze tylna przerzutka shimano nie ma systemu shadow i tarcze to chyba rozmiar 160.

No i A8 z tego roku jest ponad 1000 zł droższy...

Ja prawdopodobnie kupie sobie Unibike Experta

Napisano

A ja mam pytanie czym się różni a8 z roczników 2009/2010, i czy do tych co porównujecie można by podpiąć a8 z 2008 roku jak on wypada na tle nowszych braci ?

Napisano

2009/10 mają inne ramy, poza tym różnica miedzy 2009 a 2010 to szlify spawów w okolicy suportu i węzła górnej rury i tylnego trójkąta. Różnią się jeszcze osprzętem. Generalnie im starszy tym lepszy osprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...