LUKSUSqq Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 WItam chciałęm zapytac ktory z tych amortyzator jest lepszy pod względem pracy i wytrzymałości, Jakie sa wasze opinie, Interesują mnie takie dwa modele z allegro sid ~800zł a marz ~700zł waze 68kg raczej nie mam czasu na jakies stary w maratonach czy cos w tym stylu, rekreacyjnie lecz czasami agresywnie po okolicznych gorkach, strome zjazdy w błotku, srednie podjazdy
ulek93 Napisano 26 Czerwca 2011 Napisano 26 Czerwca 2011 Bomber jest prawie nie do zajechania. Sid natomiast lepiej pracuje.
Mod Team Pixon Napisano 26 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 26 Czerwca 2011 Sid natomiast lepiej pracuje. Tak szczególnie pod zawodnikiem ważącym 70 kg... pływa na boki. Jeżeli dobry stan tego Marzocchi to skusiłbym się na niego, mógłbyś jeszcze poszukać używanej Reby lub dołożyć do Sunotur Axon'a. Na pewno SID'a przy twojej wadze omijałbym szerokim łukiem. Mowa oczywiście o starym z goleniami 28mm bo o takim pewnie mowa jeżeli kosztuje on 800zł.
Rychlapl Napisano 26 Czerwca 2011 Napisano 26 Czerwca 2011 A ja uważam że przegięte są opinie o pływaniu, wyginaniu się itp SID-a z goleniami 28 mm. Wiadomo, że jest on mniej sztywny niż Bomber czy SID na 32 mm. Teoretycy lubią patrzeć na wykresy, czy stwierdzać - o kurde te golenie dolne się ruszają jak jadę po wyrtepach. Ważę 65 kg i sztywność SID-a 28mm jest zupełnie wystarczająca!! Tak mam porównanie do innych modeli.
blumarine Napisano 26 Czerwca 2011 Napisano 26 Czerwca 2011 SiD 28 na pewno sztywny nie jest, to nie ulega dyskusji, ale na ile to ktoś odczuje to juz kwestia indywidualna.. za to waga która podałeś jest realna.. z Marathonem często bywało inaczej z tą wagą (in plus niestety). Reba za to łączy najlepsze cechy obu przy zachowaniu rozsądnej wagi ok 1600g
Kusch Napisano 26 Czerwca 2011 Napisano 26 Czerwca 2011 Czyli jak ja ważę 80kg to mam sobie zupełnie wybić z głowy SID'a "28"?
Mod Team Pixon Napisano 26 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 26 Czerwca 2011 O opinię możesz zapytać się użytkownika SID'a Xanagaz
Rychlapl Napisano 26 Czerwca 2011 Napisano 26 Czerwca 2011 Mój ojciec używa SID-a World Cup 28mm z tarczami, przy wadze około 93 kg. Ciężko mi powiedzieć jak mu się jeździ, bo nie wejdę w jego skórę - ale nie narzeka. Co ważne, nie połamał się, nie ma luzów, nie rozpada się. Nie chcę, aby ktoś mnie zrozumiał źle, osobiście nie polecam takiego sprzętu do tak ciężkiej osoby, jednak chcę zaznaczyć że da się używać tan amortyzator przy tej wadze. Startuje w Maratonach, często.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.