Skocz do zawartości

[Widelec] Wymiana amortyzatora w Schwinn MESA GS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po prawie 3 latach jeżdżenia, mój amortyzator "trochę" się zużył...choć od początku był niskiej klasy... Dlatego chciałem się dowiedzieć co jest warte uwagi? Znajomy, który pracuje w serwisie odradzał mi tanie amorki, generalnie powiedział, że lepiej zainwestować w takie w okolicach 700zł, żeby rzeczywiście można było to nazwać amortyzatorem, trochę ta cena mnie zniechęciła...dlatego pisze tutaj. Może doradzicie mi kilka amortyzatorów, na których się nie zawiodę.

Ważę ok 90kg, więc nie może być on zbyt miękki, chcę aby miał blokadę skoku, ponieważ głównie jeżdżę po mieście, jednak lubię różnego rodzaju wypady do lasu lub w teren, dlatego nie chciałbym, aby mnie zawiódł w trudniejszych warunkach.

Mam takie zdanie, że lepiej dopłacić trochę pieniędzy na lepszy, niż jeździć na czymś na czym teraz jeżdżę i przy hamowaniu "zaczepiać" prawie o przedni błotnik :)

• Mod Team
Napisano

Jeśli nowy to raidon powietrzny za ok 400 zł lub jak wyżej napisałem epicona albo powietrzną Torę.

Przy zakupie w/w amortyzatorów musisz jeszcze liczyć się z kosztem kupna pomki, chyba że masz gdzie pompować.

Sent from my Milestone

Napisano

a jesli chodzi o te amortyzatory, to ktory najlepiej bedzie sie spisywal przy troche wiekszych nierownosciach podczas szybszej jazdy? Jakbym mogl prosic o konkretne modele tych amor. to bede wdzieczny;)

Napisano

Mam Torę 302 Solo Air, skok 100mm. Widelec jest bardzo czuły (wcześniej jeździłem na XCM'ie) i w porównaniu z XCM'em to jest ziemia, a kosmos :icon_mrgreen: . Tora bardzo dobrze nadąża z wybieraniem. Jeszcze nie udało mi się jej dobić :thumbsup: . Jeśli nie liczysz gramów bardzo polecam :icon_wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...