AndrosX Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Witam mam okazję kupić rower do, którego sprzedający dorzuca Avidy 5 ale same klamki, linki i zaciski a tarcze trzeba dokupić. Jakie te tarcze mają być i ile one mniej więcej kosztują?? Najlepiej prosiłbym o jakieś linki do allegro itd z góry dziękuję za pomoc
alverek Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 a chce ci się to składać? sprzedaj klamki, kup zestawy
AndrosX Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 Nie chce mi się bawić ze sprzedawaniem a tarcze sądzę, że nie są takie drogie ale nwm prosiłbym o pomoc i o linki ;>
djwiocha Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Przecież napisał: Avidy 5 ale same klamki, linki i zaciski czyli chyba chodzi mu o całość jako zestaw tylko że bez tarcz. No i jeszcze mała informacja dla autora tematu: tam nie ma linek bo jest to hamulec hydrauliczny, no chyba ze mówimy o jakimś innym Avidzie. Co do tarcz to Avidy G2CS lub G3CS powinny dać radę, choć niektórzy mówią że szybko zaczynają się chwiać. Tyle ode mnie.
alverek Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 oby składanie roweru szło lepiej od składania tego zdania :> nic dziwnego ze można się pomylić. Tarcze wybieramy na 6 śrub, wielkość zależna od adaptera, chyba że nie ma to kupujemy wg uznania. dla przykładu http://www.cyklotur.com/tarcze-hamulcowe,0.html
AndrosX Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 Ehh sry może źle to napisałem ale autor ogłoszenia na allegro napisał tylko Avid 5. Zresztą macie tu link i mi pomóżcie ;D http://allegro.pl/specialized-full-tanio-hamulce-tarczowe-i1644693591.html?source=oo
alverek Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 aha to mechaniory, napisz do niego i zapytaj się dokładniej o nie
AndrosX Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 no dobra jak kupie rower to sie bd martwil ;p a tak na oko ile mogą kosztować te tarcze ?
ukaniex Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Wziąłeś pod uwagę, że kolejnym kosztem będzie wymiana piast?
AndrosX Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 nie wiem czy patrzyłeś na link z allegro ale piasty są przystosowane pod tarcze... ^,-
alverek Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Do 100 się zmieścisz, nie ma co przesadzać z tarczami do tych hampli
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.