pikur Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Gdyby ktoś miał jakieś problemy z serwisowaniem amortyzatora LEFTY HEADSHOK czy jakiegokolwiek innego Headshok`a to chętnie podzielę się doświadczeniem - jak , jakimi narzędziami i jak przy tym grzebać więc w razie co to piszcie w tym temacie
cannonflash Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Gdyby ktoś miał jakieś problemy z serwisowaniem amortyzatora LEFTY HEADSHOK czy jakiegokolwiek innego Headshok`a to chętnie podzielę się doświadczeniem - jak , jakimi narzędziami i jak przy tym grzebać więc w razie co to piszcie w tym temacie witaj, Ja problemów jeszcze nie posiadam, natomist chciałbym się zapytać, jakie narzędzia potrzebuję do obsługi leftiego XLR Speed z blokadą xlock, na co winienm zwracać uwagę podczas "docierania", ponieważ za kilka tygodni zacznę ujeżdżać nową maszynę!!! pozdrawiam
pikur Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 witaj, Ja problemów jeszcze nie posiadam, natomist chciałbym się zapytać, jakie narzędzia potrzebuję do obsługi leftiego XLR Speed z blokadą xlock, na co winienm zwracać uwagę podczas "docierania", ponieważ za kilka tygodni zacznę ujeżdżać nową maszynę!!! pozdrawiam witam Gratuluje jednego z najlepszych amortyzatorów na rynku Masz tego full carbon czy z alu golenią ? ...w sumie nie ważne , hehe długo jeszcze problemów z nim nie będziesz miał , jedyne co musisz zwrócić uwagę to żeby guma osłaniająca goleń na leftym zawsze dobrze przylegała ( czasami zdarzało się że potrafiła się zsunąć podczas użytkowania ) jeśli wszystko pod tą gumą jest czyste to długo nic nie będziesz musiał przy nim grzebać. Raz był problem z xlockiem ( bo przestał działać ) ale okazało się że to był wadliwy egzemplarz i poszedł na wymianę Co do narzędzi to najlepiej zamów sobie z cannondale oto co jest Ci potrzebne żeby dobrać się do środka : Cannondale Super Castle Lefty Cartridge Cannondale Ernie Lefty Steerer Tube http://www.cannondaleexperts.com/thumbnail.asp?file=assets/images/temp-kt020_thumbnail.jpg&maxx=0&maxy=150 reszta potrzebnych narzędzi pewnie masz ZAWSZE PRZED WYPRUCIEM BEBECHÓW Z AMORTYZATORA PAMIĘTAJ ABY SPUŚCIĆ Z NIEGO POWIETRZE ( ciśnienie ) chyba że nie szkoda Ci sufitu haha Kiedyś pewnie będziesz musiał w nim wymienić paski z łożyskami : Cannondale Lefty Needle Bearings - Set of 4 - HD161 Niesamowite w Lefty jest to że są niesamowicie sztywne , nie wyginają się i nie trą oraz niszczą , jak często wszystkie normalne widelce na rynku http://www.youtube.com/watch?v=lDcdXn-4DuA pozdrawiam i życzę miłego ujeżdzania bestii
Bagheera Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Włśnie wczoraj zawiozłem do "lekarza" swojego grubaska Poprzedni niby co miał się znać coś skisił, przejechałem 100km i równie szybko jak się pompowało to tak szybko uchodziło I profilaktyka wyszła mi bokiem... Korzystając z okazji zrobię antyreklamę, a więc w powyższym temacie nie korzystać z usług BRAKEBIKE.
radomir82 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 I pamietaj: serwis raz w sezonie, smarowanie filtra powietrza i reset łożysk co 25 godzin jazdy Bagheera, trzeba mieć naprawdę dwie lewe ręce żeby coś skisić w tym widelcu, pewnie jakiś oring padł albo tłok się poluzował...
pikur Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 Włśnie wczoraj zawiozłem do "lekarza" swojego grubaska którego z grubasków posiadasz ?
cannonflash Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 koledzy, dzięki serdeczne za szybką odpowiedź i podpowiedzi, gdybyście mogli rzucić jeszcze kilka słów na temat ustawień Leftiego (alu, XLR Speed z blokadą xlock), tzn jak regulować w nim ciśnienie (ponoć potrzebna specjalna pompka?), skok? moja waga to 80kg. pozdrawiam
mabu Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Cześć, Ja osobiście mam fattyego super dlr ultra. Do wymiany mam niestety łożyska i blaszki. Niestety w tym miejscu sprawa jest juz troche pokomplikowana, bo o ile mi wiadomo jest 7 róźnych grubości blaszek. Macie może dostęp do tych części? Niestety są trudno dostępne i w tym wypadku w grę wcodzi wysyłka do 88+ ( dosyć droga opcja) lub wymiana widelca na mniej zużyty.. pozdr Mateusz
Bagheera Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 I pamietaj: serwis raz w sezonie, smarowanie filtra powietrza i reset łożysk co 25 godzin jazdy Bagheera, trzeba mieć naprawdę dwie lewe ręce żeby coś skisić w tym widelcu, pewnie jakiś oring padł albo tłok się poluzował... No to widocznie gościu miał jedną lewą... którego z grubasków posiadasz ? SUPERaśnego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.