kapi84 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Witam problem polega na tym ze jak rower postoi kilka dni (np. 2-3 dni) to przez ok 30min jazdy amor chodzi w miarę choć jego maksymalny skok wynosi ok. 3 cm potem staję się sztywny jak kołek... Dodam że tłumienie jest ustawione tak na 3/4 w stronę zająca (choć w innym położeniu nie ma zbytniej różnicy), regulacja twardości - na miękko ... Wcześniej się tak nie działo - nie wiem co może być przyczyną - proszę o jakieś rady w tej sprawie i czy nie dało by się go jakoś zmiękczyć (oprócz wymiany sprężyny), wiem że ten amor jest dla cięższych osób. Ważę 67kg, jeżdżę 60% asfalt, 35% ubite ścieżki leśne, 5% kamieniste drogi, blokada skoku działa dobrze ... ps. mam instrukcje serwisową i zamierzam w najbliższym czasie zrobić przegląd i wymienić olej - proszę o wskazówki na co zwrócić uwagę... zastanawiałem się również na zmianą na SR XCR 100mm LO ponoć miększy ale opinie są nie zaciekawe
Grand231 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Ja po prosty sądzę że jesteś za lekki na ten amorek, wiadomo że Dart jest twardą sztuką więc żeby dobrze chodził trzeba go odpowiednio dociążyć, gdyż przy lekkim jeźdźcu traci na czułości.
kapi84 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Napisano 6 Czerwca 2011 no ale nic się nie poradzi ? a co z tym XCR'em warto to kupić do spokojnej jazdy ?
JaniszMTB Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Jak bd robił przegląd kup inną sprężynę(nie pamiętam jak to z kolorami) najlepiej tą najmiększą i powinno być lepiej. Co do XCR, zależy jak na ten amor patrzeć, do 250 zł chyba nic lepszego nowego nei kupisz
kapi84 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Napisano 6 Czerwca 2011 no tak ale te sprężyny z tego co widzę ciężko dostać albo ja tak szukam ... kiedyś gdzieś znalazłem ale za 160zł także bez sensu wydawać tyle kasy na sprężynę
Grand231 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Nie ma sensu ale można poszukać używek, albo przesiąść się na XCR + zrobić mu kąpiel olejową.
JaniszMTB Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 O ile się nie myle XCR wychodziły w wersji z kąpielą olejową
Fenthin Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Tłumienie olejowe tak, kąpiel nie. Zresztą, ta domowa "kąpiel" ma tylko smarować widelec, nie wpływa na tłumienie.
Danielasty Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 sprężyne można dorobić bardzo tanio, a dokładniej za 30zł można mieć nówkę. wystarczy pójść ze swoją stara sprężyną i na jej wzór zrobią miększą
kapi84 Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 Dziś zrobiłem serwis amora ... ku mojemu zdziwieniu kolor oleju był czarno-zielony i pachniał jak nafta (trochę to dziwne), wyczyściłem wszystko, wlałem nowy olej do tłumienia 5W i smarowania z dołu 15W, dodatkowo zrobiłem lekką kąpiel sprężynie olejem 15W. Poskładałem wszystko do kupy no to w drogę ... a tu szok - amortyzator chodzi pięknie, ugina się jak należy i elegancko wyłapuje nierówności nie mam pojęcia co mogło być z tym nie tak bo kąpiel by raczej tak wiele nie dała gdyż wcześniej prawie wogóle się nie uginał w każdym bądź razie sprężyna jest u mnie koloru żółtego, czyli standardowa na masę 63-77kg (według danych rock shox'a) więc chyba na moją wagę nie ma sensu jej zmieniać pozdrawiam
Grand231 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 No to fajnie tylko wiesz że rozbierając amorek straciłeś gwarancję producenta.
M333 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 W teorii tak, w praktyce niekoniecznie. Jeżeli śruby nie zostały zniszczone, naruszone to nie bardzo wiem w jaki sposób serwis jest w stanie rozpoznać ingerencję w amortyzator. Byś może dyskusja jest czysto akademicka- kapi84 nigdzie nie wspominał, że amortyzator ma jeszcze gwarancję.
kapi84 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 no właśnie amortyzator nie ma gwarancji (nawet nie wiem z którego roku jest dokładnie), ale mniejsza o to najważniejsze ze śmiga jak ta lala
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.