darty24 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Czy wymieniając oryginalny, aluminiowy blat w korbie Deore M 532 na blat ze starego Deore, ośmiobiegowego, przystosowanego do łańcucha IG, ośmiorzędowego będę mógł nadal jeździć z łańcuchem HG-53 9s? Nie będzie przeskakiwać albo szybciej zużywać się któryś z elementów napędu? I najważniejsze czy łańcuch w ogóle będzie kompatybilny?
Mod Team Puklus Napisano 6 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 6 Czerwca 2011 Jeżeli tylko rosztaw śrub i reszta wycieć montażowych sie zgadza to nie ma przeciw wskazań na założenie takiego blatu.
marky5 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Co do przeskakiwania łańcucha,to oczywiście zależy jak bardzo zużyte są zęby w tej tarczy.Myślę,że najlepiej przekonać się o tym montując tę drugą tarczę.
darty24 Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 Dzięki panowie. Blat IG mam nowy. Rozstaw otworów się zgadza. Także najlepiej założę nowy łańcuch i zmienię kasetę. Póki co na szczerbatej deorce da się jeździć. Nawet byłem zaskoczony jak się ładnie trybiło pod górkę. Blat i 32 zęby z tyłu bez żadnego przeskoku, utraty prędkości czy zgrzytu. chciałem rozwiać swoje wątpliwości bo jak patrzyłem na typowy łańcuch IG do starej deore-ósemki to w porównaniu do hg 53 jest imo bardziej solidny. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.