maroxd Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Witam. Mam taki rower: http://bicyclerenaissance.com/product/cannondale-f4-38529-1.htm . Amortyzator się zepsuł (w dwóch naprawdę bdb serwisach powiedzieli, że jedyną opcją jest wymiana. No więc poszukuje amortyzatora ;d Od 500zł do 900-1000zł. Słyszałem, że dobry jest Rockshok Tora, lecz czy będzie pasował do mojego roweru? Słyszałem, że cannondale ma wiele częsci uniwersalnych, wiec pytam Przy okazji proszę o rzucanie swoich propozycji amortyzatorów (tych, które beda pasować;d). Pozdrawiam
tobo Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 1. po pierwsze, panowie wcisnęli ci kit, wymiana nie jest jedynym wyjściem. Jest to w pełni serwisowalny, rozbieralny amortyzator. 2. problem polega na tym, że jego konstrukcja jest dosyć specyficzna, więc występuje jedynie w rowerach cannondale, z ich obwarowaniami patentowymi. Jesteś skazany tylko i wyłącznie na zaopatrzenie w sklepach zajmujących się dystrybucją canona w Polsce i to może być dosyć trudne w kwestii naprawy tego hedshoka. 3. kupując inny widelec musisz liczyć się z dodatkowymi kombinacjami z zestawem sterów, przynajmniej z przejściówką,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.