klimor23 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Witam ! Mam problem z rowerem do streetu (mam na tylnym kole dwie zębatki i na przodzie jedną) gdy stanę i depnę łańcuch na okrągło spada. Teraz jak nawet siedząc pedałuje to i tak spada co może być tego przyczyną? ps. łańcuch jest w miarę napięty
Seba3002 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 a przerzutka w jakim jest stanie? może wózek ma problemy z utrzymaniem łańcucha bądź linka niedociśnięta do przerzutki
Bombell Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisz jaka rama, czy masz poziome haki czy pionowe no i czy masz przerzutkę czy singla. Może linia łańcucha jest krzywa.
klimor23 Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Napisano 2 Czerwca 2011 rower nie ma w ogóle przerzutki a haki mam poziome
adas651 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 lepiej daj zdjęcie, bo prawdopodobnie masz za duży przekos łańcucha zobacz tez czy zembatka z tyłu nie rusza sie na boki
Bombell Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Skoro masz ss i poziome haki to po jakiego grzyba 2 zębatki z tyłu? Zostaw jedną, tą która bardziej ci pasuje. Ułóż reduktory na bębenku tak, żeby piasta była możliwie w jednej lini z przednią i napnij mocno łańcuch. Kłopot zniknie na 100%.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.