Skocz do zawartości

[pedały] wkręcanie

filip3434

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie mam o to problem, bo nie wiem czy używać jakiegoś smaru jak to jakiego ? do wkręcania pedałów, kiedyś to robiłem ale bardzo dawno temu i już nie pamiętam czy używałem czegoś czy też nie, pedały SPD M540 z góry dzięki za pomoc :)

Napisano

Ja smarowałem grafitowym w spray'u ale tak naprawdę to nie ma potrzeby smarowania. Oczyść tylko gwinty, wkręć pedały i ciesz się z jazdy :)

Pozdr,

Dueerre

Napisano

Należy posmarować, by się nie zapiekły, Rzadko się to wykręca, więc polecam smar jaki bądź, nie olej, ja użyłem smaru maszynowego, ważne żeby był gęsty. Przedwczoraj odkręcałem niesmarowane pedały.. imadłem, :D więc lepiej posmarować

Napisano

akurat w tym przypadku gwintu czyścić nie muszę bo to nowy rower, a w sumie chyba na wykręconych pedałach są jeszcze śladowe resztki starego smaru więc raczej bez smarowania będę wkręcał :)

Napisano

Do pedałów daje się stały smar na gwint. Przy wkręcaniu nie zajmuje to więcej jak 2s, natomiast odkęcanie zapieczonego gwintu to czasem spory problem.

Napisano

I to spory ja musiałem rozcinać gumówką ramię starej korby bo pedało nie chciało wyjść-dobrze że korba była stara i nie było szkoda, od tego momentu zawsze daje smar Łk na gwint pedała.

• Mod Team
Napisano

Co?!

Również odnoszę wrażenie że ludzie boją się używać słowa pedał, pedała, pedałów. Na allegro mnóstwo kwiatków pedałopodobnych.

• Mod Team
Napisano

Dwa pedały, jeden pedał. Cholera jasna, ile razy można wałkować na forum rowerowym odmianę jednej z podstawowych części roweru?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...