Skocz do zawartości

[amortyzator] Tora 318 Air - czy warto? jaka cena?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

miesiąc temu nabyłem rower Cube Aim 2011 (http://bikecenter.pl/index.php?p4494,cube-aim-black-n-white-2011). Na bazie tej ramy chce dokonywać upgradu osprzętu.

Przejechałem 500km i właściwie od początku wiedziałem, że na pierwszy ogień idzie wymiana amortyzatora.

Interesuje mnie tylko nowy sprzęt w cenie do 800 zł. Jako, że moja waga (100 kg+) nakazuje mi zwracać szczególną uwagę na wytrzymałość, zwracam się do Was z pytaniem, czy taka Tora http://allegro.pl/rock-shox-tora-318-air-rarytas-w-dobrej-cenie-i1633875584.html :

- jest w dobrej cenie?

- ma Motion Control?

- będzie pasowała do mojej ramy?

- będzie dla mnie najlepszym wyborem w tej cenie?

- może wiecie, gdzie można ją kupić tanio we Wrocławiu?

Wiem, że tematów na temat tego amorka było setki. Wybaczcie;)

Pozdrawiam

Napisano

a nie lepiej poszukać używanej Reby lub R7 ? w sumie to Tora zbiera pozytywne opinie, ostatnio nawet kupiłem rower z nią ale też na pierwszy ogień idzie wymiana amortyzatora.

Napisano

czy w dobrej cenie to myślę że jest dość droga bo wydaje mi się że widziałem takie po 600 zł

ma Motion Control

będzie pasować

myślę że w tej cenie znalazł byś coś lepszego

Napisano

night bym nie dał 800 za torę i to torę bez manrtki ! sam dałem za swoją rok temu 600zł z manetką nówkę oczywiście :)

ps pozdrawiam kolege z wro :) sam ważę 100kg i też troszkę jeździłem na torze.

Napisano

Gizmath- to nie ta wersja.

Dzieki za odpowiedzi!

Mam mieszane uczucia co do uzywanego sprzetu. Zawsze jest ryzyko trafienia na jakiś zajechany egzemplarz. Chyba, ze nie, to prosze mnie poprawic. Jezdze bardzo amatorsko dlatego zostawiam v brake'i i okreslilem sobie limit cenowy.

Wybaczcie brak PL znakow. Klikane z telefonu:)

Napisano

Recona i tego taniego SIDa bym od razu odpuścił ;] Za lżejszą wersje Tory dawać 900zł to nieporozumienie, a SID ma ładnie dość ;)

Napisano

Jedna sprawa Panowie... Piwoty.

No chyba, że zainwestuje od razu w hamukec tarczowy do przodu. Czeka

Mnie wtedy wymiana piasty, zakup hamulca, klamki i manetki. Warto?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...