Skocz do zawartości

[bloki] crank brothers

zlyjogurt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy wie ktoś może, czy bloki dodawane do poszczególnych modeli pedałów CB różnią się materiałem czy czymkolwiek? Pytam, bo nowe bloki kosztują ok. 70 zł, a podstawowe modele pedałów CB wraz z blokami trochę ponad 100 zł, więc wydają się idealne do zimówki/treningówki.

• Mod Team
Napisano

Mogą się różnić, ale nie materiałem, wszystkie są miedziane (?)

Nie wiem, jak to jest, ale moje Premiumy zakupione razem z Eggbeaterami mają tylko dwie dziury na śruby.

A takie jak te : http://www.cyklomania.pl/galerie/b/bloki-crank-brothers-pre_240.jpg

mają jak widzisz wcięcie, w którym jest jeszcze umieszczona taka jakaś podkładka i na to dopiero śruba.Nie wiem czym to się różni, bo raczej ta podkładka również uniemożliwia przykręcenie pedału pod skosem.

Pewnie Candy X takie tanie? :)

Napisano

Miedziane nie, trochę za miękkie by były :P bloki są mosiądzowe.

I mylisz się, zwykłe bloki mają tylko dziury, a Premium możliwość regulacji w bok. Poza tym między nimi nie ma różnic, materiał ten sam, zużycie tak samo szybkie, nawet cena jest taka sama :)

Napisano

Dzięki, nawet nie wiedziałem, że są różne wersje. Pogrzebałem i okazało się, że premium cleats (te z podkładką) mają dodatkowo możliwość regulacji na boki, za to ważą troszkę więcej. Z kompatybilnością nie powinno więc być problemów. Może komuś się w przyszłości przyda :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...