Skocz do zawartości

[podkładki] gdzie kupić?

tiomek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, szukam podkładek, zwykłych płaskich o grubości ok. 0.8 - 1.0 mm:

-m5 o średnicy zewn. 8.0 mm

-m5 o średnicy zewn. 8.5 mm

-m6 o średnicy zewn. 9.0 mm

-m6 o średnicy zewn. 10.0 mm

-m8 o średnicy zewn. ok. 12.5 mm

Najlepiej ze stali nierdzewnej, ale może być też zwykła. Ewentualnie tytan/alu też wchodzi w grę.

Podkładki takie potrzebne są np do śruby topcapa (m6), śrub mostka (m5 lub m6), piwotów amortyzatora (m8). O ile różne śruby w różnych rozmiarach można kupić, to z takimi podkładkami się jeszcze nie spotkałem. Czasami są np przy klockach w v-brakach, ale w sklepie, gdzie?

Problem jest taki, że normy DIN nie uwzględniają tak małych średnic zewnętrznych i np m6 ma śr. zewn. 12mm. Szukałem np tu i nie ma: http://www.abakus-europe.com.pl/pl/products/norma/podkladki.php

Proszę o pomoc, może ktoś się na tym lepiej zna, niż ja. Jestem pedantem i nie lubię, jak śruba trze mi np o gołą farbę (która oczywiście odpada...). :)

Napisano

Zdecydowanie nie ma, normy obowiązują. Jak znajdziesz gdzieś dorabiane to zapłacisz jak za zboże bo zapotrzebowanie na rynku jest na poziomie 1szt. rocznie :) .

Musisz sobie sam dorobić. No i po co Ci? W większości podanych przez Ciebie zastosowań, najlżejsza podkładka to brak podkładki.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...